Regija
SUKLADNO NOVOM ZAKONU O VATROGASTVU

Miholjački DVD postaje operativni centar
Objavljeno 25. veljače, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Miholjac održalo je 133. godišnju skupštinu. Vatrogasci su u 2019. godini imali 26 požarnih i 33 tehničke intervencije, te su sanirali opožarene usjeve.

Zapovjednik DVD-a Damir Šiplika istaknuo je i vrlo uspješno sudjelovanje donjomiholjačkih vatrogasaca na vatrogasnoj međunarodnoj vježbi "Stara Drava 2019", koju je organizirala Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, a sudjelovalo je 88 vatrogasaca i pripadnika drugih službi iz Hrvatske i Mađarske s 23 interventna vozila.

Od prošle godine DVD Donji Miholjac bogatiji je za novo pick-up vozilo za vatrogasne namjene, koje im je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede preko Hrvatske vatrogasne zajednice. Vozilo je financirano iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma i u potpunosti je opremljeno za intervencije.

Sukladno novom Zakonu o vatrogastvu koji je stupio na snagu početkom godine, a koji je donio novi ustroj vatrogasnog sustava, DVD Donji Miholjac postao je operativni centar koji će koordinirati sva društva u svojoj zoni odgovornosti, odnosno na području bivše općine Donji Miholjac.

Na svemu ostvarenom čestitali su zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zdravko Cvenić i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. S.F.
Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana