Regija
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA

Potpisani ugovori za izgradnju cjevovoda Soljani - Strošinci i Nuštar - Marinci
Objavljeno 24. veljače, 2020.
VINKOVCI - U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) Ivan Rimac, direktor VVK-a, potpisao je ugovore s izvođačima radova i predstavnicima tvrtki koje provode nadzor nad izgradnjom cjevovoda Soljani - Strošinci i Nuštar - Marinci.

- Drago mi je što počinje realizacija ova dva projekta, izgradnja dvaju cjevovoda koja su dio regionalnog vodovoda, čime se nastavljaju naše aktivnosti kojima nastojimo osigurati kvalitetnu vodoopskrbu što većem broju korisnika na našem distriubucijskom području. Voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima iznimne je kvalitete i trenutno više od 100.000 stanovnika Vukovarsko-srijemske županije pije vodu iz Sikirevaca. Do sada je izgrađeno 198 kilometara mreže regionalnog vodovoda, a u njegovu izgradnju uloženo je 240 milijuna kuna - rekao je Ivan Rimac, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Vodoopskrbni cjevovod Soljani - Strošinci gradi Zajednica ponuditelja: AMM d.o.o., Vodoprivreda d.d. i Izgradnja-VVK d.o.o., svi iz Vinkovaca. Nadzor provodi tvrtka Orion projekt d.o.o. iz Vinkovaca. Spojni cjevovod Nuštar -Marinci gradit će tvrtka Sokol d.o.o. Vinkovci, a nadzor će provoditi tvrtka Slavonijaprojekt d.o.o. iz Županje. Potpisivanju ugovora nazočili su i načelnici općina Nuštar i Vrbanja, Hrvoje Drinovac i Velimir Redl.

Vodoopskrbni cjevovod od Soljana do Strošinaca duljine je 7680 metara. Izgradnjom je, osim cjevovoda, obuhvaćena gradnja zasunskih komora odzračnih ventila, odmuljnih ispusta i vodomjernih okana. Izgradnjom tog cjevovoda i priključka naselja Soljani i Strošinci postojeći se vodozahvati napuštaju i trajno se rješava pitanje opskrbe naselja kvalitetnom vodom, uz povoljan režim tlakova u svim uvjetima potrošnje.

Spojni cjevovod Nuštar - Marinci duljine je 5032,33 metra, a osim izgradnje cjevovoda predviđeno je i prespajanje postojećih vodoopskrbnih cjevovoda. Izgradnjom tog cjevovoda, uz vodospremu i crpnu stanicu Nuštar, koje su predmet zasebnog projekta i čija je gradnja u tijeku, trajno se rješava pitanje opskrbe naselja Nuštar i Marinci kvalitetnom vodom, uz povoljan režim tlakova u svim uvjetima potrošnje. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike