Osijek
PREMA LANJSKOM SCENARIJU

Ožujak na pragu, a još nema uplatnica za “komunalnu”!?
Objavljeno 25. veljače, 2020.
Iako nam je 12. veljače pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Osijeka Siniša Gregoran kratkim SMS-om javio da će uplatnice za komunalnu naknadu biti poslane na adrese Osječana za nekoliko dana, a rokovi za njihovo plaćanje biti prilagođeni, to se još uvijek nije dogodilo te će se, prema svemu sudeći, ponoviti scenarij od prošle godine kada su uplatnice počele stizati tek sredinom ožujka, zbog čega su korisnici u istom mjesecu morali platiti naknadu za siječanj, veljaču i ožujak.

I dok su tada u gradskoj upravi kašnjenje opravdavali izdavanjem kompletno novih rješenja o komunalnoj naknadi, nakon što je Grad Osijek odlučio za 20 posto povećati taj iznos, ostaje nepoznato zašto se kasni i ove godine. Pokušali smo to doznati još prije desetak dana, no sve što smo dobili jest spomenuti SMS pročelnika Gregorana. Dodatnu konfuziju u cijeli slučaj unosi i neslužbena informacija koju smo u isto vrijeme dobili iz Zavoda za urbanizam i izgradnju, institucije koja ugovorom za Grad Osijek obavlja poslove informatičke obrade, tiska rješenja i uplatnice za komunalnu naknadu, a prema kojoj bi uplatnice trebale biti poslane krajem ovog mjeseca.

Dok se odgovorni ne dogovore oko točnog datuma isporuke uplatnica, javljaju nam se brojni građani nezadovoljni činjenicom da će i ove godine u istom mjesecu morati platiti dvije ili tri uplatnice, čime će im režijski troškovi za taj mjesec biti značajno viši.

Osim toga, nevjerojatno je da postupak kao što je izdavanje uplatnica za komunalnu naknadu i ove godine predstavlja veliki izazov odgovornima te da, ako ništa drugo, nisu mogli bar dati točne informacije korisnicima kojih je 52 tisuće.

Podsjetimo, Grad Osijek prošle je godine nakon 18 godina promijenio iznos vrijednosti boda komunalne naknade, s 0,58 kuna na 0,70 kuna po metru četvornom nekretnine, odnosno za 20 posto, zbog čega je bilo potrebno izdati nova rješenja koja su korisnici trebali preuzeti osobno. Kako je ta odluka na Gradskom vijeću donesena 4. veljače, a službeno stupila na snagu tjedan dana kasnije te je još trebalo obraditi, tiskati i dostaviti rješenja i uplatnice, građani su u travnju morali uplatiti naknadu za siječanj, veljaču i ožujak. “Komunalna” se plaća za mjesec unatrag, u ožujku za veljaču (u ovom slučaju i siječanj), u travnju za ožujak...
I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije