Osijek
OD 4. DO 6. OŽUJKA 2020.

Kongres Pravnog fakulteta
Objavljeno 25. veljače, 2020.
"KOPF – Kongres Pravnog fakulteta Osijek”, održat će se drugi put u Osijeku od 4. do 6. ožujka 2020. godine, u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta. Naziv i središnji pojam Kongresa jest: „Pravni i politički aspekti Europske unije“.

Osnovna svrha ovoga kongresa jest poticanje pozitivnih promjena u području pravne misli, ali isto tako doprinos studentske populacije boljitku društva, kao i njegovom cjelokupnom napredovanju. Voljeli bismo kada bi se ovakav format događaja nastavio održavati ubuduće kako bi prerastao u tradiciju koja će se njegovati, razvijati i postojati sve boljom. U ostvarenju toga cilja ne bismo htjeli ostati sami, nego želimo ujediniti naše snage s kolegama drugih pravnih fakulteta kako bismo stvarali svijet znanja, razumijevanja i sveopće smislenosti.

Tema Kongresa izabrana je s ciljem naglašavanja važnosti prava Europske unije koje je putem uredbi i direktiva implementirano u unutarnje pravo RH. Naglasak je također i na politici Europske unije koja je trenutačno u fokusu, budući da Hrvatska u ovome razdoblju predsjeda Europskom unijom. Smatramo da je ovaj Kongres odlična prilika da se studentima i mladima na zanimljiv i pristupačan način približi i prikaže Europska unija i važnost koju ona predstavlja za Hrvatsku te mogućnosti koje im kao budućim pravnicima nudi u pogledu zapošljavanja i usavršavanja. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike