Crna kronika
POGINUO 34-GODIŠNJI VOZAČ

Zabio se autom u kamion HV-a
Objavljeno 25. veljače, 2020.
U nesreći na autocesti A3 ozlijeđena su i dva pripadnika Hrvatske vojske
STARO PETROVO SELO - Tridesetčetverogodišnji vozač smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 4,50 na autocesti A3, u blizini Starog Petrovog Sela. Vozač je automobilom udario u kamion Hrvatske vojske, pri čemu su dva vojnika ozlijeđena. U pomoć pri izvlačenju unesrećenoga iz potpuno uništenog automobila pozvani su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.- Koliko smo vidjeli, automobil je udario u stražnji dio vojnog kamiona HV-a, sletio na travu uz cestu i probio ogradu. Na očevid je, uz policiju, izašla i vojna policija. Kamion HV-a zaustavio se nekih stotinjak metara od automobila, na travi. Vozači su na autocesti upozoreni na nesreću, a, iako je bio malo usporen, promet se brzo normalizirao - doznajemo od očevidaca.

- Očevidom je utvrđeno kako se 34-godišnji državljanin kretao sjevernim kolničkim trakom autoceste A3, automobilom njemačkih registracija, a ispred njega u istom se smjeru kretao kamion Hrvatske vojske, u kojemu su se nalazili 44-godišnji vozač i 39-godišnji suvozač, pripadnici Hrvatske vojske. U jednom je trenutku 34-godišnji vozač, zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, udario prednjim dijelom automobila u stražnji dio teretnog vozila, nakon čega je sletio s kolnika u odvodni kanal. U nesreći je na mjestu događaja smrtno stradao 34-godišnji vozač automobila, 44-godišnji vozač teretnog vozila teško je ozlijeđen, a 39-godišnji suvozač ozlijeđen je lakše. Obojica su prevezena u bolnicu u Novu Gradišku na ukazivanje liječničke pomoći - kažu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Dva mlada vozača poginula su u samo 12 sati prije ove nesreće na hrvatskim cestama. Kod Velike je poginuo 21-godišnjak, a nedaleko od Rovinja 24-godišnjak.

Kako doznajemo iz PU požeško-slavonske, 21-godišnji vozač Audija u nedjelju je oko 17.40 na cesti istočno od Velike prešao desnim kotačima na bankinu. Zbog toga se vozilo zanijelo i prešlo na suprotnu stranu ceste ispred Citroëna, kojim je upravljao 73-godišnjak. Citroën je udario u bočnu stranu Audija, pri čemu je smrtno stradao 21-godišnji vozač, a 73-godišnji vozač i 66-godišnja putnica iz Citroëna teško su ozlijeđeni.

Oko 16.40, na državnoj cesti D303 Rovinj - Rovinjsko Selo, 24-godišnjak, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao je Hyundaijem od Rovinja prema Rovinjskom Selu. U blagom zavoju, vozač je započeo pretjecati Smart, kojim je u istom smjeru upravljao 72-godišnjak. Vozač Hyundaija prilikom pretjecanja ušao je u tzv. škare, pri čemu je prednjim dijelom udario u Mercedes, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 67-godišnjak. Od siline udarca Hyundai se odbio udesno, pri čemu je vozač ispao iz automobila dok se automobil nastavio kretati, te je udario u Smart koji se prevrnuo na krov. Vozač Hyundaija preminuo je na mjestu nesreće, a ostala dva vozača i 66-godišnja putnica iz Mercedesa teško su ozlijeđeni. Dijete koje je bilo u Mercedesu ozlijeđeno je lakše.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike