Kultura
DVJEMA ODLIČNIM PREDSTAVAMA NASTAVLJEN 16. VIRKAS

Može li bar jednom pobijediti mali čovjek, makar u kazališnoj predstavi?
Objavljeno 25. veljače, 2020.

Na repertoaru 16. VIRKAS-a protekloga vikenda bile su dvije predstave. Prva je pod nazivom GospOUdinNOUbadi, redatelja Saše Anočića, a druga je poznata drama Patrika Marbera Bliskost, kako kažu iz virovitičkog Kazališta, a progovara o partnerskim odnosima i njihovoj tamnoj strani, koja je toliko prisutna u našim životima, a opet tako vidljivo odsutna na kazališnim repertoarima.


- Junaci ove predstave, u sebičnoj želji da dobiju više nego što već imaju, tragaju za nečim uvjetno boljim te ih to na kraju dovodi do situacije u kojoj izgube sve. Ova predstava na ironičan način prikazuje današnje shvaćanje ljubavne veze i vjerojatno postavlja najvažnije pitanje: Zašto se bojimo bliskosti?. Riječ je o ljubavnoj melodrami s komičnim elementima i likovima u kojima će se publika prepoznati - ističu iz Kazališta Virovitica, a predstavu su sjajno odradili Ana Tanasković, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović, glumci Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara, a redateljica je Snežana Udicki.


Odlične role pružili su i glumci zagrebačkog Teatar EXIT u predstavi GospOUdinNOUbadi, čiji je glavni lik predstavnik svih malih ljudi:

- On u cijelom ovom besmislu koje nas okružuje ne traži samo smisao kojega nema, nego se usuđuje tražiti i nešto više - život bar donekle dostojan čovjeka. Naš mali veliki junak u istom danu ostaje bez gotovo svega. Potom ga pritišće lokalni tajkun Grabijel Gramzivić, koji se želi dokopati kućice. GospOUdinNOUbadi prisiljen je boriti se protiv moćnih neprijatelja: birokracije, nepotizma i posebice opasnog gospodina Nihilizma. Hoće li on u toj bitci pobijediti ili će postati samo još jedan broj u nizu onih koji su izgubili baš sve?! Smijući se besmislu, pitamo se možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek, pa makar to bilo i u kazališnoj predstavi - u najavi je o predstavi govorio Saša Anočić. U predstavi su igrali Karlo Bernik, Domagoj Ivanković, Jasmin Novljaković i Saša Anočić. V. Grgurić 
U predstavi GospOUdinNOUbadi zagrebačkog Teatra EXIT glavni je lik predstavnik svih malih ljudi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente