Sport
DRUGA HNL: OSIJEKU II SLAVONSKI OBRAČUN

Marin pogodio za minimalnu pobjedu i donio Bjelobrđanima dodatnu glavobolju
Objavljeno 24. veljače, 2020.

Lokalni drugoligaški derbi u Bijelom Brdu između nogometaša BSK-a i Osijeka II nije bio baš dobrosusjedski! Sudac je pokazao čak jedanaest žutih kartona i jedan crveni, a bodovi su otišli u obližnji Osijek zahvaljujući ranom pogotku. Gosti su drugi dio susreta odigrali s igračem manje i uspjeli sačuvati prednost te tako Bjelobrđanima nanijeti dodatne glavobolje u borbi za ostanak u drugoligaškom društvu.

Osječanima je već prvi posjet domaćoj polovini terena u trećoj minuti bio plodonosan. Brzonogi Latković na sebe je navukao dva žuto-plava igrača i iznudio udarac iz lijevog kuta, odakle je Caimacov ubacio u srce 16-erca gdje je najviše skočio Marin i glavom pogodio desni donji kut - 0:1. Latković je slijeva prijetio i šest minuta kasnije nakon izbijene lopte na koju je daleko od gole u nepoznato krenuo Ilinčić, a Osijekov napadač nije uspio s 40-ak metara pogoditi praznu mrežu. Prvi je put gostujuća bila ugrožena u 17. minuti kada je slijeva Muženjak pronašao Moryja čiji je udarac s 13-14 metara završio visoko preko grede. Prekid je za Bjelobrđane zamalo bio koban i u 25. minuti, nakon što je zdesna centrirao Caimacov, a Ilinčić izboksao loptu u zrak na koju je skočio Beljo i glavom ju poslao u mrežu, ali, prema mišljenju velikogoričkog suca, pri tomu je načinio prekršaj. Uslijedilo je razdoblje nervozne igre koje je rezultiralo s pet dodijeljenih žutih kartona da bi domaći u nadoknadi vremena prvoga dijela ponovno zaprijetili preko Bjelokoščanina Moryja koji je iz obećavajuće pozicije s 20-ak metara šutirao daleko od lijeve vratnice.

Vjetar u domaća jedra puhnuo je u drugoj minuti nastavka kada je Beljo u skoku laktom zahvatio Mitrovića te zaslužio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Domaći je trener potom krenuo ofenzivnije ubacivši dva svježa igrača na što mu je, istom mjerom, uzvratio kolega na osječkoj klupi. Činilo se da će Bjelobrđani uspjeti anulirati zaostatak, jer su zbivanja preselili pred gostujuća vrata. U 57. minuti iz slobodnjaka ih je ugrozio Žuljević ciljajući lijevi donji kut kamo se bacio Barešić i izbio loptu u korner. Tri minute kasnije Muženjak je zdesna ubacio pred osječka vrata gdje je loptu prihvatio Popović i iz okreta poslao ju preko grede. U 65. minuti pokušaj Dabre završio je pokraj desne vratnice, a u 74. minuti Žuljević je sa 16 metara šutirao preko grede. Šest minuta prije kraja Marin je mogao riješiti dvojbe o smjeru bodova kada je slijeva izbio ispred Ilinčića i poslao loptu pokraj bližeg kuta da bi kazna odmah, zamalo, stigla na drugoj strani. Po desnoj je prošao Dabro i zatim, s nekoliko metara iz gotovo mrtvog kuta, ciljao bliži kut, ali se Barešić nije dao iznenaditi. Osječki vratar se u junaka susreta definitivno prometnuo u četvrtoj i zadnjoj minuti sudačke nadoknade vremena kada je Popović ostao sam ispred njega, ali je Barešić ušao u šut te sačuvao mrežu Osijeka II netaknutom i minimalnu prednost mladog sastava iz Gradskog vrta.

Osijek II je proljeće otvorio pobjedom, a pred nogometašima BSK-a je borba za bodove koji znače ostanak u Drugoj HNL. D.Lekšan
BSK na proljetnoj premijeri ostao bez bodova koji mu itekako trebaju za ostanak u Drugoj HNL
BSK       0

OSIJEK II       1 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme oblačno. Teren neravan. Gledatelja: 600. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica) 7. Strijelac: 0:1 Marin (3). Žuti kartoni: Dabro, Gavrić, Kovačić, I. Mihaljević, Popović (BSK), Barišić, Ljubić, Todorov i trener Tolić (Osijek II). Crveni karton: Beljo (Osijek II).

BSK: Ilinčić 5,5, Gavrić 5,5 (od 55. Popović 6), Dalić 6,5, Mitrović 6,5, Blagojević 5,5 (od 55. Raguž 5,5), Mory 6 (od 65. I. Mihaljević 5,5), Kovačić 6, Muženjak 6,5, L. Mihaljević 6, Žuljević 6,5, Dabro 7.

OSIJEK II: Barešić 7,5, Ćosić 6,5, Gačić 7, Barišić 6,5 (od 90. Stanić -), Pavičić 6, Ljubić 6, Caimacov 7, Babin 5,5 (od 61. Magdić 6), Marin 7, Beljo 6,5, Latković 7 (od 62. Todorov 6).

IGRAČ UTAKMICE: MARKO BAREŠIĆ (OSIJEK II)
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

Najčitanije iz rubrike