Regija
SLATINSKE DJEČJE MAŠKARE

Tena Presečan kao „kišni oblačić“ osvojila ključ grada
Objavljeno 22. veljače, 2020.

SLATINA

Društvo Naša djeca Slatina i gradska Turistička zajednica u subotu su u dvorani Hrvatskoga doma organizirali Dječje maškare. Brojni mališani prerušeni u likove iz crtanih filmova ili u različite princeze i druge osobe iz bajki došli su u pratnji svojih roditelja kako bi zajedno proveli jedno zanimljivo prijepodne. Neki od njih doista su se potrudili da maske njihovih nasljednika budu dopadljive, prepoznatljive i originalne.
Male i velike maškare pozdravili su zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, pomoćnik direktora Turističkog ureda Hrvoje Valpovac i predsjednica Društva Naša djeca Snježana Pačarić. Maskirani mališani dobro su se zabavili plešući uz prigodnu glazbu, a u tome im je svesrdno pomagala Minie Mouse. I dok su se jedni zabavljali, drugi su u redu čekali da face painterica Sara i na njihovu licu nacrta nešto zanimljivo. Potom je pozornost i velikih i malih zaokupio žongler balonko Ivo, koji je bacao u zrak (i hvatao) različite predmete, počevši sa svojim šeširom, a zatim izrađivao različite predmete od napuhanih balona.
Budući da je bilo izuzetno lijepo, sunčano vrijeme, nakon zabave u Hrvatskom domu, svi sudionici dobili su pokladnu krofnu, formirali kolonu i krenuli preko središnjega gradskog trga i Parka 136. slatinske brigade do otvorene pozornice uz fontanu, i bila je to prigoda da u šetnji gradom svoje maske pokažu sugrađanima. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje, i proglašenje najboljih maski.
Najhrabrijom je maskom proglašena Sara Gašpar, koja se nije ustručavala asistirati balonku Ivi u njegovu nastupu, a nagradu za najbolju veliku masku među roditeljima ponijela je mama Mirna Obrež. Najbolju masku ovogodišnjih Dječjih maškara imala je Tena Presečan, koja se za ovu prigodu pretvorila u kišni oblačić i ponijela kući ”ključ grada”.


Petar Žarković

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike