Osijek
STOŽERNA AKCIJA LIONS CLUBA OSIJEK

"Planule" krofne za pomoć Cenacolu
Objavljeno 22. veljače, 2020.

Štandovi Lions cluba Osijek ispred Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u subotu još nisu bili u potpunosti niti postavljeni, a građani su se već interesirali za ovu tradicionalnu humanitarnu prodaju. Podsjetimo, svake godine Lions club Osijek organizira prodaju krofni, odnosno pokladnica i toplih napitaka, a ova jubilarna, 25. po redu, izazvala je veliko zanimanje.
- Konkretno, ovaj put prikupljamo novac za Zajednicu Cenacolo, odnosno za dovršetak njihova doma u Aljmašu, kako za završetak izgradnje tako i opremanju toga objekta. Smatramo da je to odličan povod za pomoć i koliko se može vidjeti, građani to podržavaju. Inače, ovo je jedna od stožernih humanitarnih akcija tijekom godine i uvijek poluči dobar odaziv – pojasnio je predsjednik Lions cluba Osijek Vjenceslav Arambašić, podsjećajući da uz ovu, četvrt stoljeća dugu akciju, Lions club Osijek obilježava i 30 godina svog postojanja. Inače, osim ove tradicionalne humanitarne akcije u veljači, Lions club Osijek organizira i brojne druge. Tako je prije mjesec dana održana još jedna hvalevrijedna akcija. Riječ je o jubilarnoj, također stožernoj akciji nagrađivanja najboljih studenata osječkoga Sveučilišta. I ta je akcija, kao i brojne tijekom godine koje se organiziraju kad god je nekome potrebna pomoć, vrlo posjećena, što u konačnici dovodi do pomoći onima kojima su namijenjene.
S obzirom na interes građana koji su krofne kupovali u velikim količinama, nema sumnje da će Zajednici Cenacolo biti uručena značajna pomoć. Valja dodati da je ovaj put bilo pripremljeno 2000 krofni, punjenih pekmezom, čokoladom, ali i praznih. Kakve god da su bile, završile su kao desert u brojnim kućanstvima! M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike