Sport
JOSIP MIŠIĆ BIVŠI IGRAČ OSIJEKA I RIJEKE

Mislim kako će Osijeku biti važniji Kup, osvojiti trofej nešto je posebno
Objavljeno 22. veljače, 2020.

U subotu će se na Rujevici sastati Rijeka i Osijek, a jedan bivši igrač oba ova kluba dan kasnije igrat će veliki derbi grčkog prvenstva. Josip Mišić ove sezone pruža odlične partije u dresu solunskog PAOK-a. Već treći mjesec proglašen je za najboljeg igrača kluba. Za siječanj vrlo uvjerljivo, s više od 70 posto glasova navijača.


- Bez obzira na to što sam i u Rijeci 2017. igrao stvarno dobro, mogu reći kako ove sezone igram najbolji nogomet u životu. Zabio sam čak i dosta golova (5), što ranije nije bio slučaj, a imam i 11 asistencija. Mislim da je najvažnije iskoristiti prigodu koja ti se ponudi. Kada uhvatiš kontinuitet onda ti se poboljša i forma, postupno si sve bolji, pričao je Mišić koji će danas pratiti zbivanja iz Rujevice i susret svojih bivših klubova.


- Pratit ću, kako da ne. Vikendom su samo zbog HNL-a uključeni naši programi. Dakako, osjećaji su podijeljeni. U Osijeku sam praktički proveo djetinjstvo, prošao sam sve uzraste, bilo je malo teže kada sam ušao u seniore, klub je tada preživljavao. U Rijeci prvu godinu nisam igrao, otišao sam u Speziju, vratio se, ponovno mi je uslijedila borba za poziciju da bih onda uhvatio mjesto u momčadi, i te godine osvojili smo dvostruku krunu.


U Osijeku je bio jedan od članova generacije ‘94. koja se okitila naslovom juniorskog prvaka Hrvatske. Uoči susreta s Dinamom, na žalost, nastradali stoper "modrih" Osječanin Dino Perić otkrio je kako ste još uvijek svi u kontaktu.


- Istina je, imamo zajedničku grupu na whatsappu. To je uglavnom i najčešći način kako kontaktiramo.


Trener Vam je tada bio Ivica Kulešević.


- Meni je on bio u više navrata trener, od pionira, pa do juniora, a kasnije i u seniorima. Mislim da i kada nas je vodio u seniorima da smo, unatoč svim tada problemima, igrali dobar nogomet. U juniorima je prema nama bio više kao prijatelj. Imao je dobar pristup.


Kako mu se danas čine bivši klubovi i borba za drugu poziciju?


- Mislim da su se stabilizirali. Prije svega mislim u igračkom dijelu nakon dolaska novih trenera. I Rijeka i Osijek dobili su krila pobjedama nad Dinamom, Rijeka u Kupu, a Osijek sada u prvenstvu. Zato će biti to jako zanimljiva utakmica, a bodovi su i jednima i drugima vrlo vrijedni.


Za nešto više od mjesec dana, također na Rujevici, isti suparnici sastat će se i u Kupu?


- Moj je dojam da bi Osijeku više značio Kup i osvajanje trofeja i da bi se mogli više orijentirati na tu utakmicu. U finalu Kupa nije bio još otkad sam ja bio tamo u onoj utakmici s Dinamom (2012. nap.a). Znate, trofej je ipak trofej. Osijeku se čini sada da ima sve, a jedino još nema trofeja.


A on ih se proteklih godina naosvajao. Dvostruku krunu s Rijekom 2017., i lani prvenstvo s PAOK-om, koje je solunski klub osvojio nakon 34 godine.


- Ma to su bili posebno emotivni trenuci. Ovo s Rijekom 2017. nikada neću zaboraviti. A što da kažem za ovo slavlje s PAOK-om? Vozili smo se kroz grad pet sati kao Vatreni nakon povratka iz Rusije. Tek smo negdje oko četiri sata ujutro izišli iz autobusa.


Doživio je i jedan sasvim drukčiji emotivni trenutak 2014. godine, kada je Osijek u posljednjoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca osigurao opstanak u ligi.


- To je valjda bio prolom emocija zbog velike količine stresa koja se nagomilala, a tada je izišla iz nas. I iz nas igrača, ali i navijača. Pa sjećate se, zabili smo gol pred sam kraj utakmice.


Josipu ovaj vikend predstoji veliki derbi grčkog prvenstva. PAOK dočekuje Olympiakos.


- Posljednjih godina to je sigurno najveći derbi. Prema kvaliteti mi smo tu negdje. Trenutačno Olympiakos ima dva boda više, ali ovaj put naša je prednost domaćeg terena. U gradu samo o tome pričaju. Stadion je davno rasprodan, bit će 35 tisuća gledatelja.


Spremaju li za goste "topli doček"?


- U Grčkoj gostujući navijači uopće ne dolaze. A što se tiče momčadi, kada smo mi igrali kod njih sat vremena su nas držali u autobusu. Nisu nas pustili na parkiralište pokraj stadiona. Na kraju smo morali pješice otići do svlačionica.


Život u grčkom dijelu Makedonije vrlo mu je ugodan, pa bi mogao i trajnije tamo boraviti. Mišić je, naime, u PAOK-u na posudbi iz lisabonskog Sportinga.
- Mislim da će to idućih dana biti riješeno, i da ću potpisati ugovor s PAOK-om. Istina, Solun je vrlo ugodan za život. Tu sam sa suprugom i sinom. Najviše mi odgovara vrijeme. Ovdje već gotovo hodamo u kratkim rukavima - zaključio je Mišić. K.Lacković
SVAKU STANKU U BOŠNJACIMA
Josipov stariji brat Matija, također bivši igrač Osijeka, kasnije Cibalije, trenutačno je u mađarskoj Drugoj ligi. Mlađi brat Đuro nije u profesionalnim vodama, ali igra u lokalnom Zrinskom iz Bošnjaka, odakle su zapravo Mišići. Stigne li uopće, otkad igra u inozemstvu, do Bošnjaka?

- Gotovo svaku reprezentativnu stanku koristim da dođem u Bošnjake bar na dan-dva. Obiđem svoje kući i ostalu rodbinu i prijatelje. Stvarno se najbolje tamo odmorim.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek pao na šesto mjesto, slijedi Kup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana