Sport
EUROPSKA NOGOMETNA LIGA

Barišić zbog udarca u bubreg napustio teren
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Wolfsburg Josipa Brekala i Glasgow Rangersi Borne Barišića i Nikole Katića velikim su preokretima ostvarili pobjede u prvim susretima šesnaestine finala Europske lige. Braga je u Glasgowu vodila 2:0, no domaćin je velikim preokretomi upisao pobjedu 3:2. Nikola Katić odigrao je cijeli susret, a Borna Barišić, nakon što se oporavio od lakše ozljede, ponovno je morao izići iz igre u 73. minuti. Čepinčanin je naime dobio jak udarac u bubreg, zbog čega će propustiti predstojeći susret škotske Premier lige sa St. Johnstoneom.
Wolfsburg je gubio 0:1 protiv Malmoa, no uspio je okrenuti rezultat i ostvariti pobjedu. Štoviše, nakon pogotka Thelina u 47. minuti iz kaznenog udarca, dvije minute kasnije Brekalo je postigao pogodak za izjednačenje, a pobjedu "vukovima" donio je Mehmedi. Bio je hrvatski reprezentativac u prigodi i u 38. minuti, no pogodio je vratnicu. Inače, iz igre je izišao u sudačkoj nadoknadi. Marin Pongračić nije nastupio. Od ostalih hrvatskih igrača Nikola Kalinić nije zaigrao za Romu, koja je pobijedila Gent 1:0. Basel je na gostovanju deklasirao APOEL s 3:0. Za domaćine je od 71. minute zaigrao Antonio Jakoliš. AZ Alkmar i LASK remizirali su 1:1, a pogodak za Austrijance postigao je igrač hrvatskih korijena Marko Raguž. Za goste je igrao i bivši igrač Cibalije Petar Filipović. Marcelo Brozović nije bio u sastavu Intera, koji je slavio kod Ludogoretsa. Matej Mitrović bio je na klupi Club Bruggea, koji je odigrao 1:1 s Manchester Unitedom. Istim rezultatom završen je i susret Kobehavn - Celtic. Kod domaćih Bartolec je bio na klupi, a Mudražija ni na klupi. K.L.
REZULTATI PRVIH SUSRETA ŠESNAESTINE FINALA
Ludogorets - Inter 0.2, Eintracht - RB Salzburg 4:0, Club Brugge - Manchester United 1:1, Kobehavn - Celtic 1:1, Šahtar - Benfica 2:1, Cluj - Sevilla 1:1, Sporting - Istanbul Basaksehir 3:1, Getafe - Ajax 2:0, Bayer Leverkusen - Porto 2:1, APOEL - Basel 0:3, Wolfsburg - Malmo 2:1, Roma - Gent 1:0, Rangers - Braga 3:2, Wolverhapton - Espanyol 4:0, Olympiakos - Arsenal 0.1, AZ Aalkmar - LASK Linz 1:1.
Najčitanije iz rubrike