Sport
DRUGA HNL

Nova godina stare navike - poraz Cibalije
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Utakmicom Dubrava Tim kabel - Cibalia u Sesvetama otvoren je proljetni dio prvenstva Druge hrvatske nogometne lige. "Fenjeraš" iz Vinkovaca u Sesvete je otišao pun planova i nade, ali doživio je poraz.


Cibaliju je koštao loš ulazak u utakmicu, a upravo u prvih 30-ak minuta Dubrava TK trasirala je put prema pobjedi. Već u petoj minuti Burilo je sudio jedanaesterac za domaćina, što je Dragan Juranović pretvorio u vodstvo Dubrave od 1;0. Domaćin je nastavio s terenskom inicijativom i opasno prijetio vrataru Borni Žitnjaku, pa je u 27. minuti već bilo 2:0. Eurogolom Muhamed Alghoul s nekih 20-25 metara neobranjivo je zatresao Žitnjakovu mrežu.
U drugom poluvremenu vjetar je išao na ruku gostiju iz Vinkovaca, što su oni koristili i bili bolja momčad na terenu, diktirali su tempo i način igre, a tu bolju igru "cibalijaši" su materijalizirali u 57. minuti, kada je Ivan Galić smanjio na 2:1. I to je bilo sve od golova. Domaćin je od 64. minute igrao s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Oliveira Cruz Douglas Nonato, ali gosti to nisu iskoristili kako bi bar izvukli bod. Očekivalo se da Cibalia s igračem više agresivnije napadne Dubravu, no gosti su napravili sasvim suprotno, "umrtvili" su igru i vjerojatno čekali neku pogrešku. No to se nije dogodilo i Vinkovčani su iz Sesveta kući krenuli praznih ruku, čvrsto zakucani za dno tablice. A. Grgić
DUBRAVA TK*2* (2)

CIBALIA*1* (0)

SESVETE – Stadion Sesveta. Gledatelja: 150. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: 1:0 Juranović (5-11m), 2:0 Alghoul (27), 2:1 Galić (57). Žuti kartoni: Alghoul, Kelemen, Mudražija (Dubrava), Žderić, Dejanović, Šarić, Zgrablić, Salapić (Cibalia). Crveni karton: Oliveira Cruz Douglas Nonato (64) - drugi žuti karton.

DUBRAVA: Mustapić, Alghoul (od 90. Džaferović), Juranović, Mladen (od 75. Cerovec, Mudražija, Boršić, Milićević, Srbljinović, Maglica, Ylber, Nonato. Trener: Krešimir Sunara.

CIBALIA: Žitnjak, Žderić, Zgrablić, Kelić, Anočić, Čuljak, Šarić, Galić (od 76. Salapić), Dejanović (od 69. Vincetić), Miljanić (od 69. Dogan), Baraban. Trener: Petar Tomić.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana