Regija
ZAVRŠENI RADOVI

Zgrada Gradske uprave
sad je izvana ljepša,
iznutra funkcionalnija
Objavljeno 21. veljače, 2020.
NAŠICE

Mještani Našica ovih dana mogu svjedočiti novom ruhu zgrade Gradske uprave, kao i Policijske postaje Našice, jer nedavno je završena njihova energetska obnova, u vrijednosti od 6,8 milijuna kuna.

- S ponosom možemo reći da je zgrada Gradske uprave obnovljena, izvana ljepša, a iznutra funkcionalnija, a za boravak djelatnika sad je ugodnija, kao i za naše građane. Zahvaljujem prije svega izvođačima radova, ali i ljudima koji su radili u zgradi i imali strpljenja za obnovu. Vrijednost projekta je velika, a na financiranju moram zahvaliti Ministarstvu regionalnog razvoja s pomoći od 1,6 milijuna kuna te Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja s ukupno 3,6 milijuna kuna, gdje posebno želim istaknuti našeg sugrađanina, pomoćnika ministra Zdravka Vukića. Udjel Grada u ovoj obnovi je 1,5 milijuna kuna, a veliki dio sufinanciran je sredstvima Europske unije. Uz to uspjeli smo osigurati sredstva i za krovište zgrade policije te nove podove u cijeloj Gradskoj upravi - rekao je gradonačelnik Josip Miletić, naglasivši da je obnova ponajprije rađena zbog institucija i svih djelatnika koji tu rade.

U sklopu energetske obnove napravljena je toplinska zaštita vanjskih zidova i krova, zamijenjena je vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta, uveden je novi sustav grijanja i hlađenja, daljinsko očitavanje potrošnje vode i energije te nova mjerna mjesta.

Zgrada je sada u energetskom razredu C, a planirana ušteda u sljedećem razdoblju na energentima je 69 posto. I.Ć.
Najčitanije iz rubrike