Regija
NA KRAJU SEZONE SVINJOKOLJA U SPREMNICIMA NA "VITIKI"

Prikupljeno je trideset tona otpada životinjskog podrijetla
Objavljeno 22. veljače, 2020.
ĐAKOVO


Drugu godinu zaredom u posebne spremnike na đakovačkom gradskom deponiju "Vitika" građani su u netom završenoj sezoni svinjokolje dopremili trideset tona otpada životinjskog podrijetla. Ujedno, riječ je o čak dvostruko većoj količini takvog otpada nego na kraju prošle sezone, kada je Komunalno poduzeće "Univerzal", u suradnji s Gradom Đakovom, ovu uslugu ponudilo prvi put, što govori o potrebnom i dobro prihvaćenom pravilnom zbrinjavanju životinjskih ostataka. Odlaganje otpada od svinjokolje u za to predviđene spremnike obavlja se bez ikakve naknade.


Sve prikupljene količine gradski komunalac predaje "Agroproteinki", tvrtki specijaliziranoj za sigurnu obradu otpada životinjskog podrijetla. Ekološki i mikrobiološki prihvatljivim skupljanjem nejestivih i neupotrebljivih nusproizvoda svinjokolje Đakovčani su pokazali visoku svijest o očuvanju okoliša i zdravlja ljudi i životinja.


Spremnike za životinjski otpad nabavljaju i okolne općine, poput Semeljaca, Levanjske Varoši i drugih, pa su oni i u seoskim sredinama postali redoviti dio komunalnog standarda.
Kontejneri prekidaju kod mnogih dosadašnju praksu da otpad životinjskog podrijetla (krišom) bacaju po odvodnim kanalima, šumarcima, kao i divljim deponijima i drugdje, na mjestima lako dostupnima i drugim životinjama da te ostatke raznose i drugdje po okolišu. S.Ž.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike