Učionica
GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Dodijeljene nagrade za najbolje studentske radove studentima arhitekture i urbanizma
Objavljeno 23. veljače, 2020.
Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek, po prvi put akademske 2019./2020. godine, dodijeljene su nagrade studentima preddiplomskoga sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam. Nagrade su dodijeljene studentima koji su, prema ocjeni njihovih nastavnika, tijekom studiranja izradili najbolje studentske radove iz područja stambene arhitekture, urbanističkog planiranja te arhitekture poslovnih zgrada što je ujedno bila i tema završnoga rada.


Ustanovljenjem i dodjelom nagrada koje nose imena zaslužnih osječkih arhitekata i urbanista, Ljudevita Pelzera, Josipa Tešije i Radovana Miščevića, Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku želio je odati priznanje tim istaknutim pojedincima koji su u Osijeku ostavili neizbrisiv trag te trajne arhitektonske i urbanističke vrijednosti.


Svečanost dodjele studentskih nagrada i otvorenje prateće izložbe nagrađenih studentskih radova upriličeni su 11. prosinca 2019. godine uz nazočnost mnogobrojnih studenata i nastavnika. Nagradu „Ljudevit Pelzer“ za najbolji studentski rad iz stambene arhitekture dobila je studentica Sara Ivoš, nagradu „Radovan Miščević“ za najbolji studentski rad iz urbanizma dobila je studentica Lucija Došen, a nagrada „Josip Tešija“ za najbolji završni studentski rad pripala je studentici Lucijani Vučetić.


Dodjela studentskih nagrada bit će daljnji poticaj studentima arhitekture i urbanizma za još većom izvrsnošću u studiranju, a njihovim nastavnicima priznanje za zalaganje i trud u prenošenju znanja o arhitekturi i urbanizmu.
Željka JURKOVIĆ
Možda ste propustili...