Sport
CIBALIA OTVARA PROLJETNI DIO DRUGE HNL

Došljaci su vratili nadu, Vinkovčani idu po bodove u Sesvete
Objavljeno 21. veljače, 2020.

Utakmicom Dubrava Tim kabel - Cibalia danas od 15 sati u Sesvetama počinje drugi dio prvenstva u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Cibalia je jesen završila na samom začelju, posljednja je momčad u društvu sa samo 11 bodova. U proljeće se traži opstanak i ostanak među drugoligašima, a iz Vinkovaca stižu optimistične najave da unatoč svim teškoćama u klubu, momčad na travnjaku može ostvariti cilj i ostati u drugom razredu.

Tijekom zime pokraj Bosuta dogodila se rekonstrukcija momčadi, a došlo je i do promjene na kormilu. Petar Tomić vratio se na mjesto prvoga trenera, a stiglo je i šest kvalitetnih i iskusnih igrača te dva vratara.

- Zadovoljan sam odrađenim pripremama, posebice jer su nam se vratili neki iskusni igrači, i sigurno će to biti dobitak u proljetnom dijelu prvenstva. Trebat će nam vremena da se uigramo, ali vjerujem da smo na dobrom putu stvaranja momčadi koja će biti sposobna sa svima igrati ravnopravno i osigurati ono što nam je najvažnije - ostanak u Drugoj ligi. Idemo utakmicu po utakmicu sa željom da kod kuće sve dobijemo, a vani što uhvatimo, jer uvjereni smo da će nam to na kraju biti dovoljno za opstanak - kaže trener vinkovačkih nogometaša Petar Tomić.

Već na početku Cibaliju čekaju dvije momčadi koje su također u krugu kandidata za ispadanje, a bodove s izravnim konkurentima za ispadanje treba osvojiti.

- Nećemo srljati ni na jednoj utakmici, jer vjerujemo da smo dovoljno jaki da svojom igrom, strpljivo i borbeno, dođemo do pozitivnog rezultata. Još smo sami sebi nepoznanica, ali dobro smo pripremljeni da ubrzo, vjerujem već nakon prva dva kola, saznamo koliko doista vrijedimo na drugoligaškoj sceni.

Cibalia danas od 15 sati na sesvetskom igralištu “Sv. Josip Radnik” ima težak zadatak, čeka je Dubrava Tim kabel koja je prvi dio sezone završila kao 13., i također se bori za opstanak.

- Znamo da se tijekom zime nisu baš pojačali, a uz to ne igraju na svojem terenu, nego u Sesvetama, gdje su i oni gosti, pa ćemo u neku ruku imati sličan start u utakmicu. Poznajemo se i uvjeren sam da možemo do pozitivnog rezultata - optimističan je Tomić koji bi na teren mogao poslati sljedeći sastav: Tirić, Žderić, Zgrablić, Kelić, Anočić, Marojević, Čuljak, Galić, Barban, Dogan i Dejanović. A. Grgić
Utakmica Dubrava TK - Cibalia igra se danas (petak), od 15 sati u Sesvetama, a sudi Andrej Burilo iz Osijeka
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini