Sport
KARATE PH U KATAMA

Essekerke prve u državi,
zlata za mlade “sokole”
Objavljeno 20. veljače, 2020.
U maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u katama za seniore i djecu do 13 godina, na kojemu su iznimno uspješni bili i članovi osječkih klubova Esseker i Hrvatski Sokol.

No treba reći kako je u konkurenciji seniorki prvo mjesto osvojila Sara Malčec, članica KK-a Virovitica i državna reprezentativka u mlađeseniorskoj dobi. Njezin klupski kolega Matija Relić bio je srebrni u katama za seniore nakon što je u finalu poražen od Ivana Ermenca iz KK-a Princ, a bronca je pripala Mihaelu Ećimoviću iz KK-a Slavonski Brod i Luki Košćeviću iz Kika. Od Essekera pojedinačno su nastupili Patrik Kokić i Dino Adamović. Patrik je u eliminacijskoj grupi zauzeo peto mjesto i nije ušao u borbu za medalje. Treba reći kako je Patrik još po dobi godinu dana junior. Dino Adamović ušao je u finalni dio natjecanja, ali ne i u borbu za medalje, pa mu je na kraju pripalo sedmo mjesto. Zato su se Essekeri i Essekerke istaknule u ekipnom dijelu natjecanja. Kata tim, u sastavu Patrik Kokić, Leon Ifko, pojačan za Brođanina Mihaela Ećimovića, koji je zamijenio Ivora Premeca, osvojio je drugo mjesto iza KK-a Princ. Zato su djevojke iz KK-a Esseker, u sastavu Mirna Cindrić, Maja Skrenković i Zoe Stober, postale državne seniorske prvakinje. Maja je nastupila i u pojedinačnom dijelu, ali je u eliminacijskoj skupini zauzela šesto mjesto.

U natjecanju mlađe dobi kod Essekera Lara Gudelj i kata tim mlađih kadetkinja osvojili su bronce. Zato su se kod mlađe dobi posebno istaknuli članovi KK-a Hrvatski Sokol. Osvojili su četiri odličja, od čega dva zlata te po jedno srebro i broncu. Katia Šegavčić,u konkurenciji djevojčica 2007. godišta u konkurenciji 14 kvalitetnih katašica, prikazala je najkvalitetniju izvedbu te postala državna prvakinja. Prvak Hrvatske u konkurenciji dječaka 2008. godišta postao je i Fran Seligman. U finalu je izveo vrlo zahtjevnu katu te odlukom sudaca 3:2 pobijedio suparnika te na taj način postao prvakom Hrvatske. Elena Šegavić u konkurenciji najmlađih natjecateljica 2012. godište stigla je do finala uvjerljivim pobjedama 5:0, da bi u finalu odlukom sudaca 3:2 ipak izgubila od suparnice iz Zagreba te joj je pripalo srebrno odličje. Elena je svakako svojim nastupom bila najugodnije iznenađenje kod mlađe dobi, gdje se u uspjeh "sokolova" uklopila i Ema Alšić, koja je osvojila brončanu medalju. Treba reći kako je Ema u četvrtfinalu izgubila tijesnom odlukom sudaca 3:2, da bi u repesažu s dvije uvjerljive pobjede 5:0 ipak stigla do medalje. K. Lacković
ZLATO I SREBRO ZA VUKOVIĆA I RAKIĆA
U Domu sportova održano je i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu, a ponovo su medalje osvojili i članovi osječke HVIDR-e. Štoviše, u konkurenciji natjecatelja u kolicima Ivica Vuković osvojio je prvo, a Miroslav Rakić drugo mjesto. Obojica su inače državni reprezentativci u parakarateu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike