Osijek
UDVDR KLUB LASLOVO U KOPRIVNICI

Dogovorili suradnju i postavljanje izložbe
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, osnovana kako bi se olakšao povratak hrvatskih branitelja veterana u civilni život, pomoglo obiteljima hrvatskih branitelja i sačuvale uspomene na ratne dane te održala spremnost i moral za obranu domovine, vrlo je aktivna. U skladu s tim, laslovački UDVDR surađuje s mnogim podružnicama, pa je izaslanstvo UDVDR-a Kluba Laslovo posjetilo suborce u Koprivnici.

Prije izvještajne skupštine UDVDR-a - Ogranka Koprivnica kod spomen-obilježja zapaljene su svijeće za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Koprivnice.

Iz Laslova i Osijeka skupštini su nazočili UDVDR Klub Laslovo, koji je predvodio predsjednik Stjepan Deze Riki, te Ladislav Ferenc, Ivan Tkalec i Zlatko Dernaj, predsjednik Udruge Heroji Osijeka. Nazočne je pozdravio Ladislav Ferenc, čestitavši domaćinu na postignutim rezultatima, dogovorena je daljnja suradnja, a Ferenc je ukratko podsjetio na doprinos laslovačkih branitelja u Domovinskom ratu, kada je 152 dana Laslovo bilo na prvoj crti bojišnice južne obrane nepokorenog grada Osijeka. Ferenc kaže kako je načelno dogovoreno da se u lipnju postavi izložba Brutalna agresija na Osijek te je dogovoren uzvratni posjet Koprivničana. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike