TvObzor
NOVA TV: NAJIŠČEKIVANIJI MEČ GODINE WILDER PROTIV FURYJA

Borba za naslov svjetskog prvaka teške kategorije prema WBC-u
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Njihov prvi epski obračun završio je neodlučenim ishodom 1. prosinca 2018., a drugi je na rasporedu u 3 sata na GOL.hr-u i u nedjelju u 22.30 na Novoj TV

Ovog vikenda Nova TV i GOL.hr donose najiščekivaniji meč godine, a sukobit će se dva neporažena velikana, Deontay Wilder protiv Tysona Furyja, čija je prva borba bila epska, a druga će ući u povijest.

Svjetska sportska javnost s velikim nestrpljenjem iščekuje taj meč već više od godinu dana, odnosno otkako je njihov prvi obračun završio neodlučenim ishodom 1. prosinca 2018. Wilder je zadržao naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji. “Brončani bombarder” još uvijek je neporažen. Ima fantastičan skor od 42 pobjede, od toga čak 41 nokautom te samo jedan remi. “Kralj Cigana” je bivši svjetski prvak po WBA, IBF, WBO, IBO verzijama. Okitio se pojasevima prvaka senzacionalnom pobjedom protiv Vladimira Klička, dugogodišnjeg vladara teškom kategorijom. Fury je u karijeri odradio 30 mečeva, a slavio je u njih 29, od toga nokautom u 20 mečeva. Fury je osvojene naslove izgubio izvan ringa. Britanac je razvlašten titula zbog raznih razloga. Na boksačku pozornicu vratio se u velikom stilu u lipnju 2018. i upisao dvije pobjede uoči prvog meča s Wilderom. Bio je to meč za naslov prvaka koji je opravdao velika očekivanja. Imao je baš sve što treba imati; i uzbudljivost, i atraktivnost, i napetost, i neizvjesnost.

“Ovaj put uopće nema favorita. I ne samo da je javnost podijeljena nego i boksački stručnjaci i analitičari su potpuno podijeljeni. Ovo je jedan od najiščekivanijih mečeva koje možemo gledati u ovom trenutku. Dvojica neporaženih boksača, koji imaju jednake šanse pobijediti’’, rekao je stručni komentator Nove TV Hrvoje Sep.

Spektakl iz MGM Grand Garden Arene ne propustite sa subote na nedjelju uživo u 3 sata na GOL.hr-u i u nedjelju u 22.30 na Novoj TV.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike