TvObzor
HRT: DOKUMENTARNI SERIJAL "ISUSOV ŽIVOT"

Fascinantna priča iz perspektive biblijskih likova koji su ga poznavali ili su utjecali na njegovu službu
Objavljeno 21. veljače, 2020.
Ova dokumentarna serija u produkciji History Channela kombinira vrhunsku dramsku rekonstrukciju i intervjue s povjesničarima, bibličarima, teolozima i predstavnicima kršćanskih denominacija

Dokumentarna serija pripovijeda fascinantnu priču o Isusu iz perspektive biblijskih likova koji su ga poznavali ili su utjecali na njegovu službu. Svaka epizoda ispričana je iz perspektive jednog od njih. Vidjet ćemo iskustva osmero likova iz Isusova života i steći nove i zanimljive spoznaje o evanđeljima i povijesnom razdoblju u kojemu je živio. Oni su Josip, Ivan Krstitelj, Marija, majka Božja, vrhovni svećenik Kajfa, Juda, Poncije Pilat, Marija Magdalena i Petar.

Ova dokumentarna serija u produkciji History Channela kombinira vrhunsku dramsku rekonstrukciju i intervjue s povjesničarima, bibličarima, teolozima i predstavnicima kršćanskih denominacija. Svaka epizoda opisuje jedinstveni osobni odnos s Isusom o kojemu pripovijedaju protagonisti iz Isusova života.

U prvoj epizodi pratimo priču o Josipu iz Betlehema. Josip je običan čovjek kojeg je Gospodin izabrao da štiti Njegova sina. Upoznajemo ga dok gradi kuću u Nazaretu i sprema se oženiti svojom mladom zaručnicom Marijom. Marija je boravila kod svoje rođakinje Elizabete u Jeruzalemu. Nakon povratka kaže Josipu da je trudna. Ispriča mu da joj se ukazao anđeo i objavio joj da ju je Bog izabrao za majku svog sina. Ali Josip joj ne vjeruje. Te noći anđeo Gabrijel posjećuje Josipa u snu i kaže mu da Marija govori istinu i da je dijete doista sin Božji koji će spasiti svijet. Anđeo kaže Josipu da tom posebnom djetetu treba nadjenuti ime Isus. Josip se požuri javiti vijest Mariji. Odlučuje posvetiti svoj život toj mladoj ženi i njezinu djetetu unatoč svemu. No Josipova odlučnost uskoro se nađe na kušnji. Marija treba roditi kad se dogodi da moraju otputovati u Josipov rodni grad Betlehem zbog rimskog popisa stanovništva. Dolaze umorni, ali sve sobe u kući Josipova rođaka su zauzete pa moraju spavati u prizemlju sa životinjama. U toj skromnoj štalici rađa se Isus.

Prva epizoda serijala “Isusov život” bit će prikazana u nedjelju, 23. veljače, u 21.40 na HRT-u 1.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata