Kultura
GISKO: HRVATSKI NAŠ SVAGDAŠNJI

Susret s jezikoslovkom Dubravkom Smajić
Objavljeno 21. veljače, 2020.
GISKO i Društvo pjesnika "Antun Ivanošić" u povodu Dana materinskog jezika, a u sklopu 9. festivala jezika, 21. veljače, organizriaju susret s jezikoslovkom doc. dr. sc. Dubravkom Smajić u American Corneru s početkom u 18 sati.


Čuvamo li hrvatski jezik, pišemo li i govorimo hrvatski? Imamo li pravopis u svojoj kućnoj knjižnici i kojim nam se pravopisom valja služiti? O izazovima i aktualnostima u hrvatskom jeziku bit će riječi tijekom susreta Hrvatski naš svagdašnji s doc. dr. sc. Dubravkom Smajić, s kojom će razgovarati novinarka Nevenka Špoljarić, prof.


Dan materinskoga jezika prigoda je za opetovanje tvrdnje o pravu na posebnost vlastitoga jezika, neotuđivog dijela našeg identiteta hrvatskom književnom standardu.
Dubravka Smajić docentica je filoloških znanosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i predsjednica Katedre za jezik. Supokretačica je međunarodnoga znanstvenog skupa Dijete i jezik. U Odjelu za hrvatski jezik osječkoga Ogranka Matice hrvatske niz je godina redovito sudjelovala u informativnoj akciji Jezični telefon. Sa suradnicama u Osijeku ustrojila je središte Europskoga konzorcija za certifikat o postignućima u suvremenim jezicima (ECL) za Republiku Hrvatsku, koje sastavlja autorizirane testove iz hrvatskoga jezika za provjeru poznavanja toga jezika u državama Europske unije i ocjenjuje ih te provodi ispite ECL-a iz hrvatskoga kao inoga jezika. N.Vek.
Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike