Regija
NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI

Prvi studenti iz Japana dobili vinski certifikat
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Požeško Veleučilište planira surađivati s institucijama iz Japana i na sljedećem projektu

Zanimljiv događaj zbio se na požeškom Veleučilištu, gdje su uručeni certifikati dvojici studenata iz Zemlje Izlazećeg Sunca. Naime, nakon okončanja nastave iz vinogradarstva i vinarstva, koja je trajala od ožujka 2019. do veljače ove godine, uručeni su certifikati Kazukiju Hashimotu i Tomoyi Sadamotu, dvojici prvih studenata iz Japana. Na svečanosti, u nazočnosti prodekana za razvoj doc. dr. sc. Berislava Andrlića, prodekanice za nastavu dr. sc. Brankice Svitlice, pročelnika Poljoprivrednog odjela mr. sc. Josipa Mesića i profesora Stanka Zrinščaka i Valentine Obradović, dodijeljeni certifikati potvrđuju njihov i trud njihovih nastavnika i mentora.

- Kad sam došao ovdje, bio sam uzbuđen, ali i uplašen. Znao sam engleski, ali nisam znao hoće li to biti dovoljno za praćenje nastave o vinogradima i vinu. Ali sada ponosno mogu reći da sam stekao vrijedna znanja i nadasve lijepa iskustva. Hvala svima koji su nas naučili toliko puno, Hrvatska će mi ostati u nezaboravnoj uspomeni, rado ću se opet vratiti i radujem se ponovnom susretu - rekao je Tomoya Sadamoto.

- Mi nećemo na ovome stati, Veleučilište će i dalje surađivati s institucijama iz Japana, gdje ćemo s pomoću ovog projekta i ovog iskustva prijaviti jedan Erasmus projekt iduće godine te na taj način pokušati neke buduće studente dovesti u Požegu i, naravno, vaše profesore - istaknuo je prodekan za razvoj VUP-a doc. dr. sc. Berislav Andrlić. ‘‘Nadamo se da smo vam pružili dovoljnu količinu znanja te da ćete nakon povratka u svoju zemlju uspjeti realizirati ono što ste ovdje naučili. Nadam se i da ćete pamtiti Veleučilište u Požegi i Hrvatsku kao zemlju u kojoj ste boravili u jednom lijepom i ugodnom svijetlu‘‘, poručila je svojim studentima prof. Svitlica.

Obrazovanje uz praksu Kazukija i Tomoye u Požegi rezultat je suradnje s Nagasaki Croatia Friendship Association i gđom Jelenom Yamasaki. Prema posljednjim izvještajima Agencije za znanost i visoko obrazovanje Veleučilište u Požegi među najboljim je hrvatskim veleučilištima. Dokaz tome je i razvijena međunarodna suradnja kao standard kvalitete i mogućnosti razmjene studenta i nastavnika koje se realiziraju s više od 40 partnerskih institucija na pet kontinenata.

Branka Starčević Tesari
12

mjeseci trajala je nastava iz vinogradarstva i vinarstva
40

međunarodnih partnerskih institucija s pet kontinenata surađuje s požeškim Veleučilištem
Hrvatska će mi ostati u nezaboravnoj uspomeni, rado ću se opet vratiti, rekao je Sadamoto
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike