Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Simeoneov bedem izdržao sve nalete europskog prvaka
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Dvoboj u Dortmundu presudilo je norveško “čudo” Haaland, koji je s dva pogotka slomio PSG

Atletico Madrid i Borussia (D) iskoristili su prednost domaćeg terena te na uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka kod Liverpoola, odnosno PSG-a, nose minimalnu, ali ne nevažnu prednost.

Madriđani su uspjeli zaustaviti europskog nogometnog prvaka i ostaviti ga bez ijednog udarca u okvir vrata, a sve se za njih odigralo prema idealnom scenariju. Rano su poveli, prepustili inicijativu gostima, ali i opasno prijetili iz kontranapada. Očekivalo se kako će Diego Simeone postaviti čvrsti bedem, a pitanje je bilo samo može li izdržati napade trenutno najimpresivnije momčadi Europe. I izdržao je, domaćin je čak imao i prilike za potpuni nokaut gostiju, koji su također promašili nekoliko izglednih situacija. No i ovakvim rezultatom trener domaćina iznimno je zadovoljan.

- Pobjede stvaraju pobjede. Najbolji način osjećati se jakim je pobijediti, i to smo htjeli ostvariti. Ovo je važna pobjeda za naš klub, ali nije najljepša večer dosad jer nismo osvojili trofej. No ima večeri koje se nikad ne zaboravljaju. Najbolja momčad svijeta je stigla i mi smo je pobijedili. Ali, ovo je tek prva utakmica, čeka nas još jedna. Liverpool je imao svoje prilike, bio je opasan, imaju odlične igrače na svim pozicijama. No moja je momčad počela pobjeđivati već na putu do stadiona. Vidio sam igrače koji vjeruju, a u osam godina koliko sam ovdje nisam vidio publiku koja nas je ovako bodrila cijelu večer. Bilo je vrlo emotivno, publika i momčad bili su kao jedno - rekao je nakon pobjede Simeone, koji je po svom običaju cijelo vrijeme "igrao" sa svojim igračima te često poticao navijače na dodatni impuls. Šime Vrsaljko odradio je cijeli susret, odlično čuvajući svoju stranu te napravio Sadija Manea neprimjetnim.

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp smatra kako neće morati poticati tribine na svom Anfieldu, gdje očekuje jednako vatrenu podršku svojih navijača.

- Nije još gotovo. Kada gubite 1:0 protiv momčadi kao što je Atletico, to je upravo rezultat po njihovoj želju. Bili bi zadovoljni i s 0:0. No moramo se pomiriti s ovim zaostatkom, ali radujem se uzvratnoj utakmici - poručio je Klopp, čija je momčad tek drugi put pod njegovim vodstvom završila susret bez udarca u okvir gola.

Dortmundski je dvoboj presudilo 19-godišnje norveško "čudo" Erling Haaland, koji je s dva pogotka srušio Parižane. Haaland je tako nastavio sa svojim sjajnim napadačkim učinkom, zabio je već 11 golova u samo sedam susreta u novom dresu, postao je najbrži igrač koji je zabio deset golova u Ligi prvaka, a sada se i izjednačio na vodećem mjestu liste strijelaca ove sezone s Robertom Lewandowskim. Razumljivi su stoga hvalospjevi njemačkih medija, koji između ostalog ističu i kako je Norvežanin zasjenio zvjezdani napad Parižana.

- Drago mi je zbog nagrade za igrača utakmice, ali mislim da mogu još bolje. Moram igrati bolje na ovoj razini, naporno raditi kako bih napredovao. Rezultat je opasan, jer PSG je vrlo jaka momčad i može to nadoknaditi u uzvratu - rekao je Haaland.

Goran Roguljić
Atletico Madrid - Liverpool 1:0 (Saul Niguez 4)

Borussia (D) - PSG 2:1 (Haaland 69, 77; Neymar 75)

Uzvrati se igraju 11. ožujka.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike