Sport
DERBI

Osijek mora platiti kaznu od 15.000 kuna
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Srijeda je dan kada disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer izriče kazne za prethodno kolo, a nakon 22. dionice nogometnog prvenstva Hrvatske imao je pune ruke posla. Kaznio je trenera Dinama Nenada Bjelicu, ali i oba kluba sudionika nedjeljnog derbija.

U nedjelju je u Gradskom vrtu zabilježeno u 62. minuti paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB, na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa), te neprimjereno skandiranje Kohorte na istočnoj tribini, zbog čega je NK Osijek kažnjen s 15.000 kuna, a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna.

Klakočer je kaznio i tri igrača koja su isključena na utakmicama 22. kola zbog dvije opomene Stanka Jurića (Hajduk), Petra Stojanovića i Emira Dilavera (Dinamo). Sva trojica isključenih igrača kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3000 kuna, a Dilaver iznos od 4000 kuna te još 5000 kuna zbog neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo. Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti Torcida je zapalila deset baklji te ispalila dva topovska udara, zbog čega je Hajduk kažnjen sa 16.000 kuna, a Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7000 kuna. Rijeka mora platiti kaznu od 5000 kuna zbog pet žutih kartona na utakmici s Goricom. I. Li.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike