Osijek
KREATIVNA INDUSTRIJA: IZVEDBENA UMJETNOST

Plesnoj sceni u Osijeku nedostaje infrastruktura i mogućnost usavršavanja
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Dionici kulturnih zbivanja u gradu Osijeku i brojna zainteresirana publika sudjelovali su u šestoj strukturnoj raspravi Kreativne industrije, ovaj put o temi Izvedbena umjetnost, koja je u srijedu održana u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Riječ je o dijelu projekta MUK - Mladi u kulturi, kojim se upravo tu društvenu skupinu nastoji uključiti u promišljanje o kulturi u našemu gradu, a sve kao pomoć pri izradi Strategije kulturnog razvitka grada Osijeka za sljedeće razdoblje.

"Želja nam je razgovarati o predispozicijama koje postoje u gradu, ali i svim onim preprekama koje koče razvitak umjetnosti, uz snažno zagovaranje mišljenja mladih ljudi koje se nerijetko zanemaruje. Ovim im aktivnostima nastojimo otvoriti prostor da iskažu svoje vizije i ideje te na taj način postanu aktivni kreatori kulturnih zbivanja. Potrebna je pri tome međusobna suradnja svakog od kreativnih sektora, što je, pokazalo se dosad, prostor u kojemu postoji golem potencijal", istaknula je Irena Mikulić iz PRONI Centra, ujedno i voditeljica projekta Mladi u kulturi.

Jedna od sudionica rasprave, Lucia Jovanović Žuža iz Plesnog studija Illusion, naglasila je kako su najveći problemi plesne scene u Osijeku nedostatak infrastrukture i mogućnosti usavršavanja. E. Nenadić
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike