Regija
POTPISANI UGOVORI

Udrugama Općina dala
oko pola milijuna kuna
Objavljeno 19. veljače, 2020.
PODGORAČ

Općina Podgorač je za bolji društveni, kulturni, ali i sportski život svojih mještana ove godine izdvojila oko pola milijuna kuna. Sukladno s tim, načelnik Goran Đanić potpisao je više od 20 ugovora s predsjednicima aktivnih udruga koji se tiču financijske potpore za općeniti rad udruga te jednokratne potpore za manifestacije, a potpisanim sporazumima dogovoreno je upravljanje i korištenje sportskih terena i građevina. U svom je obraćanju načelnik Đanić pohvalio predsjednike i članove svih udruga koji predstavljaju bogatstvo općine. Uz to, zahvalio je svim vijećnicima Općinskog vijeća Općine Podgorač što su podržali ovakav proračun te omogućili daljnji rad udruga.

- Vrijednost potpisanih ugovora iznosi više od 450.000 kuna, a koji su dodijeljeni udrugama s područja vatrogastva, sporta, kulture, lovstva i drugo. Pribrojimo li tu i financiranje manifestacija, možemo reći da je podijeljeno više od pola milijuna kuna. Najviše je izdvojeno za vatrogastvo jer ono ima najveće potrebe za razvijanje. Uz to, uskoro započinjemo s projektom prijevoza predškolaca u vrtić, koji organiziraju upravo naši vatrogasci. Moramo se pohvaliti s dvostruko više djece, što znatno podiže vrijednosti projekta. Potpisali smo i sporazume za korištenje pet sportskih objekata, čime smo na transparentan način nogometnim klubovima osigurali prostore za rad - rekao je načelnik Đanić dodavši da je Općina Podgorač bogata onoliko koliko ima različitih udruga, događanja i aktivnosti. Ove godine je za vatrogastvo izdvojeno oko 250.000 kuna, što će biti utrošeno za nabavu opreme, redovni rad te najavljeni prijevoz predškolaca u vrtić.

Ostale će udruge namijenjena sredstva također iskoristiti za nabavu opreme, svakodnevni rad, ali i brojna natjecanja, odnosno nastupe diljem Hrvatske. I.Ć.
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike