Dome slatki dome
POSEBNO ODABRANA ZRNA

Kava savršena uz slatke voćne deserte
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Jeste li znali da je plod kave zapravo voće? Biljka kava rodi plodovima žarko crvene boje nalik na trešnje, a najbolje uspijeva u suptropskome pojasu, zbog čega je to područje dobilo nadimak “pojas kave”. U jezgri jedne bobice biljke kave nalaze se dva dragocjena zrna koja osobito pažljivim oblicima branja, čuvanja, prženja i prerade dovode do različitih vrsta, okusa i aroma napitka omiljenog u cijelom svijetu.

Posebno odabrana zrna, pogotovo ona ubrana na jednom geografskom području, daju specifične i ugodne arome čokolade, citrusa ili orašastih plodova. Zato brojni zaljubljenici u kavu ističu kako se šalica njihova najdražeg napitka savršeno spaja sa slatkim voćnim desertima. Pri tome je aromatična svježe mljevene kava izvrsna za konzumaciju uz ukusan voćni kolač. Brojne su kombinacije u kojima se šalica kave i voćni kolači slatko sljubljuju, a uglavnom prevladavaju kolači i torte s agrumima poput naranče ili limuna.

Citrusi ili šumsko voće u biskvitnim i kremastim kolačima te slatka kava nadasve se odlično dopunjuju u svim prigodama. Izvrstan odabir su i bogati tartovi s breskvama, šljivama ili jabukama te opojnim aromama cimeta ili vanilije koji svojom slatkoćom čine savršenog pratitelja delikatnom okusu svježe mljevene kave. Osim svježeg, za kolače poput kuglofa ili muffina može se koristiti i sušeno voće kao što su marelice, brusnice, grožđice, smokve te raznovrsno kandirano voće. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna