Sport
VESLANJE

Iz Rijeke medalje i u Osijek
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Hrvatski veslači proteklog su se vikenda okupili u Rijeci, gdje je i ove godine održan “Croatia Open Indoor - Rijeka 2020”, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima. Među rekordnih 580 veslačica i veslača iz Hrvatske, ali i Italije, Francuske, Mađarske, BiH, na riječkom je Zametu nastupila i osječka kolonija iz redova Iktusa.

Bilo je zanimljivih obračuna i rezultata, a među seniorima u kraljevskoj su utrci na 2000 metara snage odmjerila dva olimpijca, nekadašnji članovi proslavljenog hrvatskog četverca na pariće - Martin Sinković i Osječanin David Šain. Brži je bio rekorder riječkog natjecanja Sinković, koji je osvojio naslov prvaka s rezultatom 5:48.8 minuta. Martinu je ovo čak šesta titula prvaka Hrvatske na OP-u u ergometrima. Drugi je bio Matej Metković (5:59.1), a David Šain s vremenom 6:03.0 minuta bio je četvrti. Među seniorima nisu nastupila dva hrvatska veslačka reprezentativca Valent Sinković i Damir Martin.

Kod mlađih seniora u dvoranskom veslačkom natjecanju pobijedio je Slovenac Nik Krebs (5:54.3), a među Hrvatima su dominirali osječki “iktusovci” Patrik i Anton Lončarić. Patrik je s vremenom 6:01.6 bio drugi, a Anton treći (6:02.8). U toj konkurenciji nastupio je još jedan Osječanin, Ivan-Ante Grgić, i zauzeo osmo mjesto s vremenom 6:11.2 minuta. Laki mlađi senior Iktusa Marin Kovač osvojio je četvrto mjesto s vremenom 6:47.6 minuta.

Odlična je bila Luna Keretić među juniorkama. Osječanka je završila kao druga s vremenom 7:27.4, a ispred nje je bila samo Pia Grušovnjak iz Slovenije (7:24.6). Trenerica Jasminka Kraljević-Čolić u Rijeku je povela i nekoliko mlađih veslača, među kojima je najbolji bio mlađi junior Karlo Paunović s osvojenim 15. mjestom.

U Rijeci su nastupili i članovi HVK-a Baranja iz Draža, pod vodstvom trenera Tomislava Oršolića. Iris Molnar osvojila je treće mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, Hrvoje Balatinac i Dora Balić bili su četvrti među u mlađekadetskoj, odnosno kadetskoj konkurenciji. Tena Grgić je pak završila kao 15. među mlađim juniorkama. I. Li.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike