Sport
KUP HRVATSKE ZA ODBOJKAŠICE

Osijek se uzda u dobru formu, ali i domaći parket
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Večeras u Maloj dvorani Gradski vrt (19.30) sraz protiv Rijeke CO za proboj u polufinale

Odbojkašice s Drave odigrat će tri utakmice u šest dana. Između dvije superligaške obveze preko vikenda, smjestila se i večerašnja, a riječ je o dvoboju četvtrfinala Kupa Snježane Ušić.

Četvrtfinalna prepreka je Rijeka CO, protiv koje su igračice Miroslava Đekića izgubile oba ovosezonska dvoboja u borbi za bodove. No treća bi mogla biti sreća, ali za pobjedu i prolaz samo sreća ipak neće biti dostatna. Zna to i Đekić, koji ipak isijava umjereni optimizam.

- Serija od tri utakmice u kratkom vremenu ipak nam stiže nakon što smo imali dva tjedna stanke. Stoga ne dvojim da ćemo bez problema odraditi ovaj naporan tjedan, a vjerujem da bismo večeras mogli nastupiti i u najjačem sastavu - kaže trener odbojkašica s Drave, koje Riječanke dočekuju nakon što su uspješno odradile prvu utakmicu u sklopu 2. jakosne superligaške skupine. U nedjelju su na svom parketu dobile glavnog konkurenta u borbi za primat u skupini, splitska Brda, i to vrlo uvjerljivo.

- S obzirom na povijest naših dvoboja, očekivala se neizvjesnija utakmica, ali mi smo zaslužni što se ta tradicija nije nastavila. Odigrali smo kvalitetno, na visokoj razini, odlično smo servirali i nadigrali Splićanke, koje su nam probleme stvarali samo u završnici trećeg seta. Tada smo imali pravi odgovor i potvrdili zašto smo lideri skupine. Pobjeda i bodovi imaju i dodatnu vrijednost jer smo je ostvarili nekompletni, kapetanica Krivić nije ulazila u igru zbog problema s leđima. Bila je u pričuvi, ali nije bilo potrebno slati je na parket. No vjerujem da bismo večeras njezine usluge mogli aktivirati, najavljuje Đekić, koji smatra da plasman u polufinale nije nemoguća misija.

- Izgubili smo dva ovosezonska ogleda, ali u onom osječkom smo bili aktivni i poprilično ravnopravni. U odnosu prema tom susretu, Rijeka CO je slabija za tehničarku Grbac, a to nije mali hendikep. Naravno, i dalje smo svjesni da igramo protiv kvalitetnog sastava. S druge strane, mi imamo želju nakon dvije sezone ponovo zaigrati u polufinalu. Forma je dobra, igramo kod kuće, treba izići na parket, boriti se i pružiti maksimum, što će igračice sigurno i napraviti - kaže Miroslav Đekić.

U četvrtinalu je i Enna Vukovar, ali sastav Ivane Džamarije teško će proći dalje, iako je domaćin. U dvoranu OŠ Dragutin Tadijanović (19.30) stiže zagrebačka Mladost, branitelj naslova. U preostalim susretima sastaju se: Poreč - Kaštela i Marina Kaštela - Karlovac.
Nino Benčina
“MURSAŠI” PO PROLAZ U NEDELIŠĆE
Radnu srijedu imaju i odbojkaši Murse-Osijek, koji će, za razliku od slavonskih odbojkašica, prolaz u polufinale Kupa Hrvatske tražiti u gostima. Protivnik je tradicionalno neugodan, črečanski Centrometal, koji svoje suparnike dočekuje u dvorani Atom u Nedelišću (20 sati). Ove sezone u borbi za bodove ove su dvije momčadi odigrale maksimalnih deset setova, a upozornje “mursašima” svakako je poraz od prije nešto više od mjesec dana, kada su igrači Marija Tepperta prokockali 2:1 u setovima. Ovaj put moraju biti maksimalno koncentrirani ako žele među četiri najbolja sastava u Kupu, što im je već pošlo za rukom u Superligi. Večeras još igraju Split - Rijeka, a odgođeno je Medicinar Trnje - Mladost (Z) i Sisak - Mladost Ribola Kaštela.
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike