Sport
VRUĆA TEMA: IZBACIVANJE MANCHESTER CITYJA IZ EUROPE

Juventus je imao vjerne igrače i brzo prebrodio krizu
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Aktualni prvak Engleske Manchester City od UEFA-e je dobio tešku kaznu, a vijest kako "građani" neće smjeti dvije godine igrati u eurokupovima izaziva mnoga nagađanja. U Engleskoj se danima piše kakvi su sve scenariji mogući, spominje se bankrot kluba, odlazak na ljeto Guardiole i svih zvijezda, neki pak spominju posve obrnutu situaciju i tvrde kako će u Cityju svi skupiti glave i iz ove ružne priče pokušati izići jači. Nagađanja je na stotine, ali kakva je sudbina kluba više će se znati nakon odluke Sportskog arbitražnog suda (CAS). Ako CAS ne poništi odluku UEFA-e i eventualnu odluku vodstva engleske lige da "građani" budu izbačeni iz Premiershipa, svašta je moguće.

Mnogi ovu situaciju uspoređuju s talijanski velikanom Juventusom koji je 2006. godine zbog malverzacija i namještanja izbačen iz Serie A u niži rang natjecanja. No tada je nekolicina igrača ostala vjerna klubu iz Torina koji je vrlo brzo prebrodio krizu i vratio se u Serie A, a potom i zagospodario talijanskim nogometom.

- Pravi gospodin nikada ne napušta svoju damu - rekao je tada jedan od najboljih nogometaša svijeta Alessandro Del Piero. Ostao je u Juveu i nadmetao se s mnogo slabijim igračima i klubovima. Del Piero, kao i Gianluigi Buffon, Pavel Nedved i David Trezeguet nisu napustili svoju "staru damu", no pitanje je hoće li zvijezde Cityja biti tako privržene.

Menadžer Pep Guardiola najavio je da će ostati u Cityju što god bude, a isto razmišlja i zvijezda Cityja Raheem Sterling. No hoće li doista održati obećanje ako CAS ne poništi odluku UEFA-e ili još gore klub bude izbačen uz Premiershipa. Vrlo, vrlo teško... I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike