Mozaik
RICK MORANIS U NASTAVKU KOMEDIJE "DRAGA, SMANJIO SAM DJECU"

Povratak jednog od najpopularnijih glumaca 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća
Objavljeno 19. veljače, 2020.
Kanadski glumac Rick Moranis, najpoznatiji po ulogama u komedijama kao što su "Istjerivači duhova" (1984.) ili "Spaceballs" (1987.), koji je prestao glumiti na vrhuncu karijere nakon što mu je supruga preminula od raka dojke, vraća se u novom nastavku komedije iz 1989. godine "Draga, smanjio sam djecu". Ta obiteljska komedija doživjela je nekoliko nastavaka, a Disney je sada najavio još jedan, u kojemu će, uz povratnika Moranisa, glumiti i Josh Gad.


Šezdesetšestogodišnji Moranis bio je jedan od najpopularnijih glumaca 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća. Njegova supruga, make-up artistica Ann Belsky, preminula je od raka 1991., a u idućih nekoliko godina Moranis se gotovo potpuno povukao iz javnosti. Posljednji film snimio je 1996., a otad je povremeno posuđivao glas ili se pojavljivao u dokumentarnim filmovima. Nakratko se vratio u ‘‘žižu‘‘ javnosti 2006., kada je izdao album komičnih pjesama "The Agoraphobic Cowboy". Dobio je ponudu za ulogu u filmu "Istjerivačice duhova" iz 2016., kao i za verziju koja izlazi ove godine, i obje je odbio. U intervjuu za USA Today rekao je kako se povukao od snimanja filmova jer se želio usredotočiti na odgajanje svoje djece.


Prema prestižnom magazinu Vanity Fair, Gad je ustrajao na tome da Moranis bude dio postave za "Smanjene" u režiji Joea Johnstona, koji je režirao i prvi film, a Moranis je napokon pristao potpisati. Tumačit će znanstvenika Waynea Szalinskija, a Gada ćemo gledati u ulozi njegova odraslog sina Nicka. Gad je oduševljenje izrazio na Twitteru.


- Reći da je ostvarenje snova ponovo vidjeti Ricka Moranisa na velikom ekranu jest podcjenjivanje desetljeća. Ali reći da shvaćam da se on vraća kako bi odigrao jednu od njegovih najlegendarnijih uloga, to je podcjenjivanje stoljeća. Dobrodošao natrag, heroju! - napisao je Gad.
Producent "Smanjenih" je David Hoberman, a iako Disney trenutačno većinu projekata razvija ekskluzivno za svoju streaming-platformu, za sada je u planu da film inicijalno ide u kina. D.Miklić
ORIGINALNI FILM VOLJEN JE I NAGRAĐIVAN
Originalni film "Draga, smanjio sam djecu" osvojio je BAFTA-u za najbolje vizualne efekte i nagradu ASCAP kao najgledaniji film. Bio je iznimno dobro prihvaćen od kritike, a svojedobno je držao rekord od pet godina kao Disneyjev film s najvećom zaradom od 222 milijuna dolara na kinoblagajnama diljem svijeta. Već je dobio nastavke "Draga, povećao sam dijete" (1992.) i "Draga, smanjili smo se" (1997.), u kojima je također luckastog znanstvenika Waynea Sazlinskija tumačio Rick Moranis.
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike