Autoglas
MUSTANG MACH-E

Električna verzija Mustanga stiže na europske prometnice
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Uz bateriju većeg kapaciteta i pogonom na sve kotače, Mach-E če razvijat 337 KS

Prvi put nakon 55 godina Ford širi Mustangovu obitelj i dovodi je u električno doba s novim Mustangom Mach-E. On s legendarnim američkim kupeom dijeli samo ime, ali riječ je o sasvim novoj vrsti - električnom SUV automobilu.

Kad stigne na tržište krajem 2020., Mustang Mach-E bit će dostupan sa standardnim baterijama i opcijskim baterijama produljenog raspona, uz pogon na stražnje kotače ili s pogonom na sve kotače, a pokretat će ga elektromotor sa stalnim magnetima. Opremljen s baterijom većeg kapaciteta i stražnjim pogonom, Mustang Mach-E ima ciljani doseg do 600 km. Uz bateriju većeg kapaciteta i pogonom na sve kotače, Mustang Mach-E razvijat će 337 KS i 565 Nm okretnog momenta.

Mustang Mach-E odmah je prepoznatljiv kao Mustang zahvaljujući elementima poput dugog moćnog poklopca motora, dizajna stražnjih vrata, agresivnih prednjih svjetala i stražnjih svjetala u tri reda koja su zaštitni znak Mustanga. Dizajniran u proporcijama SUV-a Mustang Mach-E može udobno u svoju kabinu smjestiti pet odraslih osoba, ostavljajući mnogo prostora za prijatelje, djecu i prtljagu. Osim prednjeg prtljažnika, stražnji prtljažnik nudi 402 litre korisnog prostora. S oborenim stražnjim sjedalima Mustang Mach-E nudi 1420 litara prostora.

Mustang Mach-E bit će dostupan sa standardnom litij-ionskom baterijom kapaciteta 75,7 kWh i baterijom s većim kapacitetom od 98,8 kWh s kojim ima ciljani domet do 600 km u opciji sa stražnjim pogonom. Ove napredne baterije sadrže 288 litij-ionskih ćelija u standardnom paketu kapaciteta 75,7 kWh i 376 litij-ionskih ćelija za specifikacije produženog dometa (98,8 kWh). Kako vlasnici električnih vozila obavljaju 80 % svog punjenja kod kuće, Ford nudi rješenje uz Ford Connected Wallbox, isporučujući do pet puta veću snagu punjenja na kućnoj utičnici.

Povezani navigacijski sustav identificirat će ažurirane javne lokacije za punjenje te navoditi vlasnike na punjenje na najprikladnijim točkama u svakoj vožnji. Aplikacija FordPass kupcima će pružiti pristup najvećoj i brzorastućoj europskoj mreži s više od 125.000 javnih postaja za punjenje u 21 državi.

Milan Bugarić
// PREMIJERA //
Fino usklađena dinamika vožnje
Mustang Mach-E nudi tri načina vožnje - bešumno, angažirano i razuzdano - svaki od njih nudi fino usklađenu dinamiku vožnje. Značajke uključuju prilagođeni odziv vozila poput sportskijeg upravljanja, ambijentalno osvjetljenje, zvukove prilagođene autentičnom doživljaju (da, zvuk je snimljen!) i dinamične animacije koje su vezane uz ponašanje u vožnji.