Osijek
ERNESTINOVAČKA KOBASIJADA

Dušan Bakarić najbolji je proizvođač kobasica
Objavljeno 18. veljače, 2020.
U ovo doba, kada je na selu manje posla, nađe se vremena i za druženja mještana, pa i za gastromanifestaciju kakva je Ernestinovačka kobasijada, koju su organizirali cafe-bar Ozzy iz Ernestinova u suradnji s Općinom Ernestinovo.

Na posljednjoj Ernestinovačkoj kobasijadi, koja je već prešla u seosku tradiciju i održana šesti put, uzorke su, kao i proteklih godina, donijeli ne samo domaći mještani nego i kobasičari iz ernestinovačke okolice. Ugostitelj Marin Juginović, ernestinovačka načelnica Marijana Junušić i predsjednik komisije Siniša Stražanac kažu da se birala najbolja slavonska kobasica i kulenova seka. Dok je komisija ocjenivala uzorke, tanjuri s kobasicama kružili su cafe-barom tako da bi natjecatelji i njihovi gosti mogli degustirati kakvu je tko slavonsku deliciju uspio napraviti u svom domaćinstvu.

Odmjeravalo se i kušalo, a komisija je donijela odluku pa su Juginović, Junušić, Stražanac i članovi komisije uručili pobjedničke pehare i priznanja. Tako je u kategoriji kulenova seka prvo mjesto odnio Udičarski dom Josipovac, drugo mjesto osvojio je OPG Damir Vlajnić iz Jaruga, a treće OPG Bilonić iz Viškovaca.

U kategoriji kobasice prvo mjesto osvojio je Dušan Bakarić iz Ernestinova, drugo mjesto Damir Bukovac iz Ernestinova, a treće mjesto osvojila je kobasica Zdenka Smajića iz Osijeka. D. Pejić
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana