Regija
IZVRŠNI ODBOR 53. ŠOKAČKOG SIJELA OSIGURAO NAGRADNI FOND OD 3000 KUNA

Izabrani najjahači pokladnog jahanja u Županji
Objavljeno 18. veljače, 2020.
ŽUPANJA

U organizaciji KU-a "Stari graničar" čak 154-ero veselih jahačica i jahača u narodnome ruhu u nedjelju je prodefiliralo ulicama Županje te pjesmom i topotom gizdavih konja, baš onako kako i priliči mjestu iz kojeg pokladno jahanje vuče korijene, najavilo početak 53. Šokačkog sijela. Izvršni odbor manifestacije za sudionike pokladnog jahanja, koje u Županji ima polustoljetnu tradiciju, osigurao je fond nagrada od 3000 kuna.

Prosudbena komisija odabrala je najraspjevanije jahače, koji jašući od postaje do postaje, gdje su ih dočekivali i častili ponosni domaćini, nisu štedjeli glasnice. Prvo mjesto i 1000 kuna dijele Josip Ćosić iz Kruševice i Tomislav Đura Oršolić iz Županje, koji je noseći zastavu Šokačkog sijela predvodio veličanstvenu povorku jahača. Drugo mjesto i 500 kuna pripalo je ekipi jahača iz Ruščice, a treće i 300 kuna Tomislavu Maku iz Čepina.

Najuredniji jahač Nikola Dubravac iz Gradišta i najljepša jahačica Lorena Žigić Klaić iz Širokog Polja nagrađeni su sa po 400 kuna. Nagrađeni su i najstariji jahač - Albin Grdović (74) iz Gunje i najmlađi 11-godišnji Kristijan Nikolić iz Donjeg Novog Sela.

Predsjednik KU-a "Stari graničar" Marko Maroševac na zajedničkoj večeri i druženju zahvalio je svim jahačima na dolasku i uputio im poziv na 54. Šokačko sijelo. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike