Regija
DONJI MIHOLJAC PLANIRA ULAGANJA U RAKITOVICI

Traži se parcela za gradnju vrtića
Objavljeno 18. veljače, 2020.
RAKITOVICA


Područno odjeljenje Dječjeg vrtića Pinokio u Rakitovici, prema najavama iz gradske uprave Donjeg Miholjca, više neće biti u područnoj školi, nego će se graditi zgrada vrtića u kojoj će boraviti dvije skupine. Kada će sagraditi vrtić u Rakitovici, to se ne precizira, ali zasigurno će se dogoditi jer je Grad krenuo u potragu za lokacijom, ali i rješavanje papirologije.


– Ove godine krećemo u otkup zemljišta za vrtić. U gradskom smo proračunu osigurali sredstva za otkup. Postoji nekoliko privatnih parcela za otkup koje ćemo razmotriti i odlučiti se za onu koja će tržišno i kvadraturno biti najpovoljnija. Također, krenut ćemo i s izradom projektne dokumentacije kako bi bili spremni za natječaj za financiranje europskim sredstvima ako bude raspisan - kaže gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Vodstvo Grada prihvatilo je inicijativu ravnateljice Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac Jadranke Landup za gradnju dječjeg vrtića u Rakitovici.


- Već nekoliko godina postoji potreba za jačanjem kapaciteta područnog odjeljenja vrtića u Rakitovici, čime sam upoznala i gradske vijećnike. U vrtiću trenutačno boravi 23 djeteta i dva predškolca iz Golinaca. Nekoliko djece roditelji voze u vrtić u Donji Miholjac, u kojemu je omogućen produženi boravak jer u vrtiću u Rakitovici postoji 5,5-satni boravak. Potreba za novi vrtić uvijek je bilo, a pogotovo sada kada je obvezan program predškole. Pretprošle godine stariju djecu iz Rakitovice i susjednih sela, obveznike predškole, morali smo autobusom voziti u vrtić u Donji Miholjac – objašnjava ravnateljica Landup, dodajući da će se u novom vrtiću moći ustrojiti jedna mješovita skupina i jedna skupina za obveznike programa predškole.


Dječji vrtić u Rakitovici smješten je u zgradi tamošnje područne škole koja djeluje u sastavu OŠ Augusta Harambašića Donji Miholjac, a otvoren je 1986. godine, i od tada neprekidno djeluje.


- U školi imamo dvije prostorije za vrtić. Režije plaćamo školi, a za korištenje prostora ne plaćamo naknadu. Zahvalni smo na tome osnovnoj školi s kojom jako lijepo surađujemo u svim pogledima - ističe ravnateljica Landup.
Vrtić u Rakitovici, osim djece iz tog naselja, pohađaju i mališani iz Golinaca, Miholjačkog Poreča i Radikovaca. S. Fridl
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana