Mozaik
OVOTJEDNA LISTA SINGLOVA HR TOP 40

Noviteti na listi pjesme Fluentesa
i Ive Ćurić, a Delač na 2. mjestu
Objavljeno 17. veljače, 2020.

Iskrena, autentična i snažna, tim riječima publika opisuje deveti singl s nadolazećeg albuma Jacquesa Houdeka. Pjesma je prošlog tjedna stigla na listu HR Top 40, ostvarila najviši ulaz i odmah posjela među prvih 10. Riječ je o pjesmi "Teret" koja je dijelom Jacquesovo autorsko djelo.

Uz Jacquesa, pjesmu potpisuje Andrea Čubrić koja je zaslužna i za glazbu. Aranžman pjesme je pak djelo Marija Lukete. Kako se muškarac nosi s teretom koji ostaje kada ga voljena osoba napusti, tema je ove emotivne pjesme koju izdaje RTL Music. Jacques ove godine obilježava 20 godina karijere i svoj ponos zbog najvišeg ulaza nije skrio. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u stvaranju singla te iskoristio priliku da najavi i videospot za "Teret".

- Iznimno sam ponosan i uzbuđen što je moja nova pjesma "Teret" ostvarila najviši ulaz na HR Top 40. Singl je vani tek dva tjedna, a publika i glazbeni urednici su već tako lijepo prihvatili pjesmu, i to mi jako puno znači. "Teret" je pjesma s kojom se, vjerujem, mnogi od nas poistovjećuju jer svi mi nosimo neki teret, najčešće teret ljubavi. Snimajući je u studiji, proživio sam svaki stih, svaki ton, pa zato ne mogu skriti svoje oduševljenje što je tako brzo ušla u srca publike, a svaki dan primam na stotine poruka fanova. Hvala svim urednicima koji već puštaju "Teret" i koji će ga tek puštati svojim slušateljima! Snimljen je i videospot, tako da uskoro očekujemo i premijeru pa da i kroz spot još više približimo pjesmu publici! Sretan sam što sam svoju obljetničku godinu, u kojoj slavim 20 godina karijere, započeo baš ovako snažnom pjesmom koja je u rekordnom roku pronašla svoj put do publike, pa i ostvarila najviši ulaz na HR Top 40 - izjavljuje ponosni Jacques.

Uz Jacquesa, novi ulaz na listu, na 26. mjesto, pripao je mladoj Đakovčanki Ivi Ćurić. Njezina pjesma "Izvan ovog vremena" pokazuje da je s razlogom ova perspektivna pjevačica bila nominirana za Top.HR Music Awards. Pjesmu izdaju Styx Production i Croatia Records. Treći novi ulaz na 27. mjestu najava je za nadolazeći album Fluentesa. Njihova pjesma "Putnici" koju izdaje Menart naišla je na odobravanje radijskih urednika. Nakon Fluentesa, novi ulaz preuzimaju Nola s pjesmom u izdanju Aquarius Recordsa naziva "Ne traži od mene". Posljednji novi ulaz također izdaje Aquarius Records, a riječ je o pjesmi "Karte za sreću" koju izvodi mladi Vjeko.

Stanje među top tri najemitiranije pjesme je nepromijenjeno. Prvo mjesto drži Marko Kutlić s pjesmom "Samo nek ona sretna je" u izdanju Hit Recordsa. Njega slijede Igor Delač i ZETZ s pjesmom "Previše sam tvoj" koju izdaje Croatia Records. Pavel i Tedi Spalato s pjesmom "Ne daj na nas" u izdanju Dallas Recordsa i ovog su tjedna na trećoj poziciji.

Regionalne liste pokazuju da se "Samo nek ona sretna je" najviše sluša u čak četiri regije; Gradu Zagrebu, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorskoj regiji. Marku Kutliću se na regionalnim listama pridružuju Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa "Sv. Juraj" HRM-a. Njihova pjesma "Kuća naše pisme" koju izdaje Scardona, najviše se emitirala na radijskim postajama diljem Dalmacije te Istre i primorja.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.Kvorka
4

regije najviše slušaju hit Marka Kutlića “Samo nek ona sretna je”
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike