Regija
ORAHOVICA DOBILA IGRAONICU

Igraonica Mamalina sve oduševila
Objavljeno 16. veljače, 2020.
ORAHOVICA - Dječje igraonice u velikim gradovima vrlo su popularne, a djeca iz malih sredina uglavnom su uskraćena o tom pitanju. No sada se i to promijenilo zahvaljujući Marini Hunjet, majci troje djece koja je kao nezaposlena odlučila otvoriti Mamalinu, prvu dječju igraonicu u Orahovici.

- Posao mi je trebao, a s obzirom na to da obožavam djecu, odlučila sam položiti za dadilju. To je bio prvi korak. Razmišljala sam koji bi posao mogao na ovom području uspjeti. Igraonica je bila jedna od prvih ideja, no prvo sam morala pronaći prostor. Otvorila se prilika u jednoj kući koja je imala prazan lokal. Veliku podršku dao mi je suprug Vjekoslav - kaže Marina te nastavlja kako na ovome ne misli stati.

- Ovih dana uredili smo kuhinju, tako da će Mamalina uz igraonicu i rođendaonicu postati i čuvaonica jer ćemo osigurati i topli obrok. Počelo je odlično, organizirali smo niz rođendana i svi su bili zadovoljni i najavili ponovni dolazak. Svakog dana dolazi puno djece na igraonicu i ono što je najvažnije svim roditeljima, ne moraju voziti daleko, tu smo nadohvat ruke – kaže Hunjet.

- Baš smo nekoliko dana prije prvog dolaska u Mamalinu bili u Osijeku na igraonici, i kada smo čuli da se ovdje otvorilo, odmah sam pitala za organizaciji rođendana obje kćeri. Mlađa mi je u vrtiću, a starija u nižim razredima škole, a obje imaju rođendane zimi, pa mi je bio veliki problem sve njihove prijatelje primiti u kuću i animirati ih sve to vrijeme. U Mamalini su zajedno proslavile rođendan, animatorice su super, pa su i moje obje cure bile pune hvale - kaže Magdalena Bucić iz Donje Pištane. Suzana Đebro Maričić iz Duzluka također je rođendan svog sina povjerila Mamalini.

- Našem gradu ovo doista treba, animacije traju cijeli boravak, tu su razne igre, ples, crtanje, bojenje i drugo. Moje dijete je bilo presretno - rekla je ova mama.

- Radno vrijeme za sada je od 15 do 20 sati, ali i kako se dogovorim s roditeljima. Kada su rođendani s puno djece, pomoć mi je nužna, pa već sada razgovaram s mogućim novim zaposlenicama. Važno je da držimo higijenu, djeca i roditelji unutra mogu samo neobuveni ili u papučama koje sami donesu. Za djecu ništa nije teško raditi, kada ih vidiš nasmijane, puna ti je duša i zapravo tada još daješ više sebe u cijelu priču - zaključila je Hunjet, koja stalno smišlja nešto novo kako bi još više poboljšala atmosferu u igraonici.
V.Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike