Sport
NOGOMETNI SKUP

Prošlu godinu obilježilo je useljenje u Kuću nogometa
Objavljeno 14. veljače, 2020.
ŽNS osječko-baranjski pohvalio se dobrim radom i uručio priznanja

U baranjskoj Suzi usporedno su održane redovite sjednice skupština ŽNS-a osječko-baranjskog i Nogometnog središta Osijek. Donesene su odluke pravovaljane jer su oba skupa imala potreban broj prisutnih članova budući da je od 54 županijskih 44 nazočilo, a od 43 iz Središta 33 je bilo na sjednici.

Na čelu obaju radnih predsjedništva bio je Ante Vučemilović-Šimunović st., kojem su Branko Kaptalan i Ivica Valenčak asistirali na županijskoj, a Alen Majić i Dražen Milohnoja na razini Središta. Dnevni redovi od osam točaka apsolvirani su u 70-ak minuta u čijem je kontekstu posljednja imala svečani ton jer su u okviru nje dodijeljena priznanja zaslužnima za prošlu, vjerojatno, najuspješniju godinu Saveza u kojem je dobio primjereni dom u velebnoj i multifunkcionalnoj Kući nogometa smještenoj u osječkoj Kupskoj ulici 31c. Zbog te nove adrese mijenjao se i dio statuta koji se odnosi na sjedište udruga, a statut se dopunio i mogućnošću involviranja izvršnog predsjednika kako bi se dugoročno osigurao kontinuitet vođenja najuspješnijeg i najbrojnijeg saveza u Lijepoj Našoj. Iz čije su krovne organizacije izvršni direktor Marijan Kustić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić i koordinator županijskih saveza te predsjednik Krapinsko-zagorskog Stjepan Merkaš prenijeli pozdrave opravdano odstutnoga čelnog čovjeka HNS-a Davora Šukera obraćajući se skupu dajući mu potporu i buduće smjernice za opće dobro.

Najbolja je, dakle, bila protekla godina, za što je predsjednik ŽNS-a Ante Vučemilović-Šimunović st., između ostaloga, javno zahvalio HNS-u i njegovim vodećim ljudima Šukeru i Kustiću, bez čijeg angažmana i konkretne pomoći ne bi bilo novoizgrađene i uoči Nove godine stavljene u funkciju Kuće nogometa. Osim toga izvješća o radu u 2019. godini, podnesena su još Nadzornog odbora, Inventurne komisije i Završnog računa koja su sva konsenzusom prihvaćena. Zatim su razmotreni i jednoglasno usvojeni plan i program rada te financijski plan za 2021. godinu. Emotivna je i prilično opsežna bila zaključna točka programa u kojem su dodijeljene plakete zaslužnim savezima, klubovima i pojedincima, koji su pridonijeli uspjesima ŽNS-a i NS-a.

Prva je pripala HNS-u, iz čijih su redova bili nagrađeni i pojedinci: Davor Šuker, Marijan Kustić, Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš. Autori edukativno iznimno vrijedne knjige "Pustare južno od Osijeka" Ivan Kastel i Branko Vadlja bili su sljedeći laureati, da bi zatim predstavnici Darde za sto godina, Elektre (Osijek) i BSK-a (Beketinci) za 90 te Brezika za 60 godina egzistiranja dobili odgovarajuće plakete. Na kraju su one dodijeljene zaslužnim pojedincima: Rudolfu Štefanu, Ivanu Filoševiću, Stjepanu Ljubeju, Marku Kvesiću, Branimiru Leki, Ivici Valenčaku, Draženu Milohnoji, Mati Veselinoviću, Ivanu Zadravecu, Bori Ivkoviću, Branku Kaptalanu, Darku Kolesariću, Branku Plužariću i Branki Juhas koja je, kao jedina žena, dobila i buket cvijeća iz ruku slavonsko-baranjskog instruktora HNS-a Marina Smoje.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike