Sport
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Mladi modri u osmini finala protiv Bayerna
Objavljeno 15. veljače, 2020.
Mlada momčad zagrebačkog Dinama u osmini finala juniorske Lige prvaka igrat će protiv Bayerna u Münchenu odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu. U osmini finala igra se samo jedna utakmica, a na rasporedu su 3. i 4. ožujka, četvrtfinale će se igrati 17. i 18. ožujka, a završni turnir održat će se u Nyonu od 17. do 20. travnja.

Mladi "modri" osminu finala izborili su pobjedom protiv kijevskog Dynama s 4:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a sad su okrenuti iznimno jakom pomlatku Bayerna.

- Izvukli smo iznimno teškog protivnika, jednog od najboljih od klubova koji su ostali u ždrijebu. No nema predaje. Lani smo igrali s njima u finalu Premier Cupa i ovo je idealna prilika za revanš. Motiv kod mojih igrača i mene osobno je najveći mogući i mislim da ćemo imati svoje prilike - poručio je trener mlade momčadi s Maksimira Igor Jovićević.

Bayern je odličan i u svojim redovima ima nekoliko iznimno talentiranih momaka. Najveća prijetnja Dinamu bit će prvi "topnik" momčadi, 18-godišnji Joshua Zirkzee. Riječ je o sjajnom napadaču koji je igrao u Bayernovoj drugoj momčadi koja igra Treću njemačku ligu, a odradio je i dva susreta za prvu momčad i zabio dva pogotka. Od njega Bavarci u budućnosti puno očekuju, a upravo on je i najvrjedniji igrač mlade momčadi Bayerna, Transfermarkt ga procjenjuje na četiri milijuna eura. I. Li.
Najčitanije iz rubrike