Regija
BIVŠA KNJIŽNICA IZGORJELA U RATU

Veliki dan za Vinkovce:
Počela gradnja nove knjižnice
Objavljeno 14. veljače, 2020.
VINKOVCI - Počeli su radovi na novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci na njezinoj staroj lokaciji u Zvonimirovoj ulici, a početku radova nazočili su gradonačelnik Ivan Bosančić i ravnateljica Vedrana Lugić.

- Moje neizmjerno zadovoljstvo proizlazi iz činjenice što je doista minimalan vremenski rok prošao od potpisivanja ugovora s izvođačima radova do početka radova. Ovo je zaista velik dan za Knjižnicu koja ove godine slavi 145 godina od osnutka, za nas knjižničare i za sve korisnike, sadašnje i one buduće koje će privući knjižnica. Ovo je jedan jako emotivan dan za sve nas, za sve Vinkovčanke i Vinkovčane koji su bili dio stare knjižnice, koju vraćamo na njezino mjesto - istaknula je Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice. Prema riječima gradonačelnika Bosančića, nakon dugog vremena pripreme konačno su počeli radovi.

- Drago mi je da ovaj objekt, nakon što je bivša knjižnica izgorjela u ratu, a koji su građani toliko čekali, sada kreće u izgradnju. Bit će ovo proces u kojemu ćemo morati voditi bitku s financijama i svim onim što je potrebno da bismo došli do završetka ovako značajnog objekta, ali vjerujem da će na kraju svi biti zadovoljni, jer ovo će biti ukras grada, a građani će biti zadovoljni i samim izgledom zgrade. Nadam se da će svima koji budu dolazili u grad nova knjižnica ostati u sjećanju - istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić. Objekt vrijedan 47,6 milijuna kuna izgradit će vinkovačke tvrtke Watmont i Suhomont, a rok za dovršetak je tri godine.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike