Osijek
REFUNIDRANJE TROŠKOVA ZBOG SKUPLJE VODE

Osječki HDZ predložio smanjenje prireza
Objavljeno 15. veljače, 2020.
Osječki je HDZ prošloga tjedna prvi put podsjetio gradonačelnika Ivana Vrkića i vladajuće u Gradu Osijeku na obećanje od prije godinu dana kada se javno jamčilo da će, ako dođe do poskupljenja vode, građanima taj trošak biti refundiran kroz smanjenje cijene neke druge komunalne usluge. Kako je do poskupljenja vode nedavno ipak došlo, HDZ je javno zatražio od vladajućih ispunjenje danog obećanja. No, reakcije iz Kuhačeve 9 na ovaj javni poziv HDZ-a grada Osijeka nije bilo, pa je predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić, u pratnji vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Željka Kovačevića, jučer i osobno došao urudžbirati pismo gradonačelniku i njegovim zamjenicima baš u Kuhačevu 9, gdje je odmah održana i konferencija za novinare.

- Do dana današnjeg nije niti smanjena cijene neke od komunalnih usluga, niti smo dobili odgovor koja će usluga i za koliko biti jeftinija. Zato smo danas došli u gradsku upravu kako bismo gradonačelniku i zamjenicima gradonačelnika urudžbirali pismo u kojem ih na to podsjećamo i tražimo odgovor. Ako nas poslušaju i ispune obećanja, za to će imati podršku HDZ-a, u suprotnom ćemo organizirati potpisivanje peticije u kojoj ćemo Osječane pitati smatraju li da vladajući trebaju ispuniti svoje obećanje i sniziti cijenu neke od komunalnih usluga, ili smanjiti prirez - naglasio je predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić.

Inače, osječki je HDZ jučer ponovio i svoj prijedlog za rasterećivanje troškova Osječana, i to na način da se prema uzoru na Bjelovar smanji prirez i olakša život građanima.

- U mandatu ove gradske vlasti koja je nastala kao neprincipijelna koalicija, a kojoj nije u interesu boljitak građana, poskupjela je komunalna naknada, cijena odvoza komunalnog miješanog otpada, a sada i isporuka vode kućanstvima. To znači da imamo konstantan udar na standard građana. Istovremeno, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i poreznoj reformi Grad od 2018. godine u svojoj blagajni ima 50 milijuna kuna, ali taj novac nije iskorišten za olakšanje života naših građana. O svemu ovome progovorit ćemo i na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća - najavio je Radić. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike