Osijek
SVJEDOCI POŠTIVANJA I TOLERANCIJE

Svečani prijam osječkih “zlatnih” bračnih parova na Valentinovo
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Mjesto gdje su se na Valentinovo, razumijevanje i ljubav gotovo mogli osjetiti, bio je restoran Kopika. Ondje je, naime, tradicionalno organiziran svečani prijam osječkih bračnih parova koji obilježavaju 50 godina braka. Ove godine od prijavljenih 90 parova odazvao se 71 par, i sudeći prema međusobnim pogledima, gestama i manirima, tijekom pola stoljeća ljubav ne jenjava.

Potvrdili su nam to i sami ‘zlatni‘ parovi, među kojima su se brojni upoznali na osječkome korzu. Korzo je, naime, spojilo i 72-godišnju Luciju Demeter i godinu dana starijega Vladu koji kažu i da su birali ne bi bolje odabrali nego što su se odlučili jedno za drugo. Korzo je bilo sudbonosno i za 70-godišnju Maricu te tri godine starijeg Mirka Koščaka.

- Upoznala sam ga na putu iz škole i toliko se zaljubila da sam u lipnju završila školovanje, a u studenome postala njegova supruga. Nama je uvijek dobro i za svoga supruga mislim da je dobar i vrijedan – ističe Marica, dok suprug kaže kako je odabranica njegova srca radišna, zna praštati i poštivati.

Upravo je poštivanje odlika bračnoga para Stojan koji su se upoznali u Ružinoj ulici, jer su oboje tamo i stanovali. Habiba kaže kako je važna tolerancija i razumijevanje, ali i skromnost. - Naviknuli smo da nemamo mnogo, nismo ništa očekivali, a dobili smo mnogo. Sada, u ovim godinama, najljepše nam je i trebamo jedno drugo – poručuje Branimir Stojan, samo jedan od 142 osobe koje su se jučer okupile na prijmu. Inače, uz svečani ručak Grad im je darivao karticu u vrijednosti 500 kuna, a dame su dobile i ruže. Tradicionalno, nakon čestitki predstavnika Grada Osijeka, potom podjele ruža i svečanog ručka, uzvanici su zaplesali i to uz Trend acoustic bend.

Dogradonačelnik Boris Piližota podsjetio je da se prijam ‘zlatnih‘ bračnih parova organizira punih 25 godina, i uputio im čestitku. Isto je, ali putem SMS-a, učinio i gradonačelnik Ivan Vrkić. U poruci koju je pročitao prvi potpredsjednik Gradskoga vjieća Drago Šerić stoji da, koliko su god parovi različiti, oni su isti u jednome - u ljubavi.

- Želim svima vama da vas zdravlje, snaga i radost drže budnima za još mnoge izazove u životu - zaželio im je gradonačelnik Vrkić. M. Mihelić
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana