Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE je čak sada u prilici ponovno otići na Final four
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Četvrtfinale našički rukometaši igraju protiv aktualnog europskog prvaka Vardara, koji je u velikim problemima

Drama je ovaj put ipak otišla na stranu rukometaša NEXE-a. Nakon što su u prvom susretu osmine finala SEHA-Gazprom lige u Našicama svladali Eurofarm Pelister 23:20, u uzvratu u Bitolju domaćin je slavio s njima nedovoljnih 24:22. Našičani su tako još uvijek "živi" u SEHA-Gazprom ligi. Slijedi im četvrtfinale i novi sraz s momčadi iz Sjeverne Makedonije. Suparnik je Vardar, branitelj naslova i aktualni prvak Europe, koji je u velikim problemima.

U problemima su bili i Našičani. Na uzvratu ponovo bez desne strane, ljevaka na poziciji desnog vanjskog s tek oporavljenim Jaganjcem na lijevom beku. Novi problemi nastupili su u nastavku susreta.

Tomićeva ozljeda
Sastav Željka Babića već je do odmora anulirao našičku prednost. U nastavku imao i četiri pogotka prednosti, a dojma smo i sudački poguranac. U nastavku, kada je domaćin prijetio odlijepiti se, nastali su novi problemi za Našičane. Velkovski je opalio po golu izvana, ali se u neposrednoj blizini našao Mario Tomić, jako važan igrač za našičku momčad, i za obranu i za napad. Opalio ga je Velkovski svom snagom, Tomić je završio krvav ispod oka na podu, sumnjalo se čak i na lom jagodične kosti, pa je iznesen na nosilima. Zanimljivo je kako je liječnik na teren uskočio gotovo s tribine. Bio je obučen u neku bijelu kutu, na prvu se činilo kao da je riječ o mesaru, a ne o liječniku. Srećom, informacije govore kako pivotu NEXE-a ništa nije slomljeno. No do kraja bitoljskog susreta morali su bez njega. Ušao je u igru na crtu Pešić, Horvat je posegnuo i za drugim, odnosno trećim pivotom, mladim Pribetićem, pa se napadalo sa sedam igrača. Ovaj je put takva taktika urodila plodom. U završnih pet minuta ušlo se u egalu. Ukazala se domaćinu pred sam kraj posljednja prilika koja, s obzirom na to što su nas igrači NEXE-a navikli, ne bi bila ni preveliko čudo da su ju iskoristili. Naime, tri minute prije kraja Janko Kević, koji je kao jedan od iskusnijih preuzeo odgovornost u tim trenucima, postigao je pogodak za izjednačenje (22:22). Možda je tada ipak "sedmi igrač" ostao predugo u igri. Jotić, a potom i Đukić, iz kontre su postigli pogotke za domaće vodstvo 24:22, a onda su igrači Eurofarm Pelistera bili u prilici otići i na "plus tri". Bilo je dovoljno vremena i obraniti se i organizirati novi napad. Međutim njihov najbolji strijelac na utakmici, povremeni hrvatski reprezentativac Lovro Jotić, bio je neprecizan.

- U završnici smo ih iznenadili s nekoliko naših akcija. Možda je upravo igra sedam na šest i presudila. Mislim ipak kako smo prošli zato što imamo nešto iskusniju momčad koja je duže na okupu. Eurofarm je novi projekt, s novim trenerom i sigurno će tijekom nekoliko mjeseci biti još bolji - rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat, koji je posebno pohvalio publiku.

Prvak u problemima
Ponovo slijedi stanka za Našičane od službenih utakmica, što je zapravo ove sezone najveći problem, veći čak i od suparnika s kojim će se sastati u četvrtfinalu (termini su 7. i 14. ožujka). Bez obzira na to što će druge strane stajati aktualni europski prvak Vardar. Iz Skopja, naime, poput vijesti o nogometnim transferima, u završnici prijelaznog roka stižu informacije o odlasku igrača. Posljednji su digli sidro Atman, Krištopans i vratar Gebdane. Ovakvo stanje u makedonskom ponosu i dvostrukom prvaku Europe svakog ljubitelja rukometa može rastužiti. No činjenica je da se NEXE-u sada nude veći izgledi pa da i drugu godinu zaredom igra na Final fouru SEHA-Gazprom lige. Posebno što se sve više priča kako bi se ovogodišnja završnica mogla odigrati u Hrvatskoj?!

Krešimir Lacković
GOLUŽA PROTIV PPD-a ZAGREB
Osim susreta NEXE - Vardar, poznat je još jedan četvrtfinalni par. Hrvatskom prvaku PPD-u Zagreb na putu prema Final fouru stajat će slovački Tatran Prešov, koji s klupe vodi bivši hrvatski izbornik i bivši trener “zagrebaša” Slavko Goluža. Pobjednik toga susreta trebao bi se u polufinalu na završnom turniru sastati protiv pobjednika susreta Vardar - NEXE.
E. PELISTER        24 (13)

NEXE        22 (10)

BITOLJ - SC Boro Churlevski. Gledatelj: 3500. Sudci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković

EUROFARM PELISTER: Mitrevski 1 (8+0), Chanevski, Ojleski, Markovski 2, Madzovski 3, Radovic 2, Jotic 5,Vegar 3, Kukoski, Velkovski 2, Ostroushko 3, Ratajec, Gradjan 2, Djukic 1, Kuzmanoski i Petrovski.

NEXE: Car (11+0), Eter 2, Mileta 1, Barišić-Jaman, Dumenčić, Car, Radovanović, Greganić, Jelinić 2, Vida 1, Severec 5, Pešić 2, Kević 4, Tomić 1, Jaganjac 1, Vozab 1 i Pribetić 2.

SEDMERCI: Eurofarm Pelister 1(0), NEXE -; ISKLJUČENJA: Eurofarm Pelister 4 minute (Velkovski 2, Ratajec 2), NEXE 8 minuta (Severec 2+2, Kević 2, Jaganjac 2)
Najčitanije iz rubrike