Sport
BOJAN BOGDANOVIĆ MOŽDA BUDE SUDIONIK ALL-STAR VIKENDA

Babini Jazzeri u pobjedničkom ritmu
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Nakon manje krize košarkaši Utah Jazza gaze sve pred sobom na NBA parketima. "Glazbenici" su upisali četvrtu pobjedu zaredom, sa 116:101 svladali su Miami Heat na svom terenu, a ponovo je vrlo dobar bio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, koji je u 35 minuta igre zabio 22 poena te imao sedam skokova i četiri asistencije. Najbolji strijelac Jazza bio je Donovan Mitchell s 26 poena, a Jordan Clarkson dodao je 21 koš. Centar Jazza Rudy Gobert ubacio je 16 poena i imao čak 20 skokova. Kod Miamija, najbolji je bio Jimmy Butler s 25 ubačaja.

Miami je bolje ušao u susret, dobio je prvu četvrtinu (28:25), na poluvrijeme je otišao s vodstvom od 52:47, ali u trećoj četvrtini Utah, nakon osam koševa Mitchella i sedam Bogdanovića, dolazi u vodstvo i na kraju tog dijela utakmice vodi 79:74. U zadnjoj četvrtini Jazz je sačuvao prednost i upisao četvrtu pobjedu u nizu.

Memphis Grizzlies su sa 111:104 kod kuće pobijedili Portland Trail Blazerse, predvodio ih je Brandon Clarke s 27 poena, a Ja Morant dodao je 20, uz devet asistencija. U redovima Portlanda najbolji je bio CJ Collum s 23 ubačaja, a Damian Lillard utakmicu je završio s 20 poena, ali i ozljedom. Ozljeda prepona navodno nije teže prirode i Lillard ne bi trebao dugo izbivati s parketa, ali je jedno sigurno - neće sudjelovati na All-Star vikendu u Chicagu. Tamo je trebao nastupiti na All-Star utakmici za Team LeBron, ali i na natjecanju u šutiranju trica. Njegovim odustajanjem oslobodilo se jedno mjesto, koje bi mogao popuniti hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, i to u natjecanju u šutiranju trica. Babo ove sezone ima 169 pogođenih trica, uz postotak od 42,5 posto uspješnosti, a trica za pobjedu protiv Houstona mogla bi mu biti "poguranac". Mnogi ljubitelji košarke u Americi slažu se kako bi upravo Bojan trebao dobiti "kartu" za to jedno slobodno mjesto. Podsjetimo, na natjecanju u tricama ove godine sudjeluju David Bertans iz Washingtona, Devonte Graham iz Charlottea, aktualni branitelj naslova Joe Harris iz Brooklyna, Hield iz Sacramenta, LaVine iz Chicaga, Robinson iz Miamija i Trae Young iz Atlante. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike