Sport
PORAZI HRVATSKIH TENISKIH PREDSTAVNIKA

Vekić ispala od Ruskinje, Ćorića izbacio Brazilac
Objavljeno 13. veljače, 2020.
U St. Petersburgu Ekaterina Aleksandrova porazila Donnu, a u Buenos Airesu Thiago Monteiro svladao Bornu
Donna Vekić oprostila se u 2. kolu od WTA turnira u St. Petersburgu gdje je prošle godine igrala finale. Bolja od Osječanke na tvrdoj podlozi bila je domaća tenisačica Ekaterina Aleksandrova koja je slavila u dva seta, sa 6:1, 7:5 za sat i 22 minute igre te tako izjednačila na 1-1 u međusobnim susretima.


Bio je to dvoboj u kojemu su obje tenisačice teškom mukom osvajale gemove na vlastiti servis, o čemu svjedoči čak deset breakova, pri čemu je daleko uspješnija bila Ruskinja, koja je čak sedam puta oduzimala početni udarac sedmoj nositeljici turnira. Aleksandrova je "projurila" prvim setom, povela je 4:0, a potom i treći put napravila break za 6:1 u prvom setu i samo 23 minute igre. U drugom se igralo puno izjednačenije, podigla je Vekić svoju igru, ali joj je servis i dalje stvarao velike probleme. Iako je dva puta na početku drugog seta dolazila u vodstvo breakom, na isti ga je način i gubila. Kada je i treći put oduzela servis Ruskinji i povela 5:4, činilo se kako će odluka pasti u trećem setu. No Aleksandrova je nanizala tri gema, od čega dva na servis Vekić, te iskoristila četvrtu meč-loptu za mjesto u četvrtfinalu gdje će igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.

I Borna Ćorić završio je svoj nastup u 2. kolu, na ATP turniru u Buenos Airesu na zemlji ga je porazio Brazilac Thiago Monteiro sa 6:4, 7:6 (8) za sat i 48 minuta. Borna je bio četvrti nositelj te je odlično krenuo, povevši 2:0, no Brazilac je nanizao četiri gema te potom tu prednost sačuvao do kraja. U drugom je setu presudio tie-break u kojemu je jedini poen protiv servisa pripao 92. tenisaču svijeta, što mu je bilo dovoljno za pobjedu. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku