Sport
FUTSAL DINAMO U GRADU HEROJU

Godišnjicu povratka svog imena Dinamo “modri” obilježavaju u Vukovaru
Objavljeno 14. veljače, 2020.

U organizaciji HNK Vukovar 1991 i Udruge navijača Bad Blue Boys Vukovar u dvorani Borovo u subotu (20 sati) odigrat će se prijateljska malonogometna utakmica između vukovarskog trećeligaša i malonogometnog prvoligaša Futsal Dinamo. Povod utakmici je obilježavanje 20. godišnjice povratka imena Dinamo, što se dogodilo 14. veljače 2000. godine, nakon čega je najtrofejniji hrvatski nogometni klub svoju prvu utakmicu odigrao baš u Vukovaru, 19. veljače.

Vukovar 91 tada je igrao Prvu ligu te je dočekao u prvom proljetnom kolu vodeću momčad prvenstva, koja je bodovno bila izjednačena s Hajdukom. Tribine su bile ispunjene, naguralo se oko 8000 gledatelja, a u uzavreloj atmosferi, u kojoj se utakmica često prekidala zbog baklji i ulaska navijača u terenu, rezultat je bio onaj početni - 0:0. Bio je to važan bod za Vukovarce koji su se borili za ostanak, a te utakmice dobro se sjeća i bivši igrač Vukovara 91 Siniša Sesar.

- Bila je to velika utakmica za nas igrače i za cijeli klub, u gradu se osjećalo da je pred nama nešto veliko. Od jutra je pristizao veliki broj navijača, a Dinamo je došao u najjačem sastavu. Tada su za "modre" igrali Prosinečki, Mujčin, Cvitanović, Bišćan, Šokota, Ladić i još puno vrhunskih igrača. Na samom stadionu bilo je oko 8000 gledatelja, ali ljudi su bili na svim mjestima oko stadiona s kojih su mogli pratiti utakmicu. Dinamo je dominirao, ali najveću priliku na utakmici smo imali mi preko Miroslava Bojka koji je u 90. minuti izišao pred Ladića, koji ga je srušio, ali sudac nije dosudio kazneni udarac s kojim smo mogli doći do pobjede.

Povratak imena dinamovci nisu proslavili pobjedom, štoviše modri su prva dva susreta remizirali, no na kraju su ipak osvojili naslov. Jasno je kako je ta utakmica ostala u dubokom sjećanju i tadašnjim prvotimcima Dinama, pa tako i Igoru Bišćanu, koji je istaknuo i kako je taj dvoboj imao veće značenje od puke borbe za bodove.

- Veliki broj naših navijača je krenuo prema Vukovaru, osjećali smo da je utakmica imala puno veće značenje nego što bi to inače imala. Stadion je bio krcat, emocije stvarno velike, no utakmica je bila isprekidana i što se nogometa tiče nije bila kvalitetna. Trudili smo se pobijediti kako bismo uljepšali sav taj doživljaj, ali nismo uspjeli. Međutim, na kraju nitko nije bio previše tužan zbog toga jer ono najvažnije dogodilo se izvan terena u uvertiri utakmice. Mislim da je rijetko tko uspio sačuvati dres, navijači su i na kraju ušli u teren, kao i tijekom utakmice više puta - prisjetio se tog susreta Bišćan.

Sav prihod od utakmice namijenjen je Nogometnoj školi Mali Vukovarac, očekuje se veliki broj gledatelja, posebno navijača Dinama, kojima će uz proslavu jubileja povratka imena to biti i svojevrsni uvod u derbi Prve lige kojeg dan kasnije u Gradskom vrtu igraju Osijek i Dinamo.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se nabaviti na blagajni dvorane na dan utakmice, a u pretprodaji u CB Pop Corn, CB Trokut, CB Lapapa, BBB Slavonski Brod i BBB Fan Shop.
G. Roguljić
Tomislav Šokota

bivši igrač Dinama

- Vraćaju mi se slike, sjećam se dolaska, euforije, ulaska navijača, prekida svakih pet minuta... To je bilo jedno ludilo, nakon svih tih borbi. Sjećam se da sam igrao i da je bilo 0:0. Bilo je to jedno lijepo iskustvo.
Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike