Osijek
SAVJETOVANJE POLJOPRIVREDNIKA

Edukacija o uzimanju uzoraka tla i analizama
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Služba za stručnu podršku - Područna jedinica Osijek, organizira tijekom veljače 2020. godine edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analizama. Planirano vrijeme trajanja jednodnevne edukacije je pet sati i na njima će biti govora o propisima i obvezama korisnika poljoprivrednog zemljišta, pravilnom uzimanju uzoraka tla, odnosno označavanju i dostavljanju uzoraka tla, o značaju provedbe analize uzoraka tla te o mjerama očuvanja i popravka plodnosti tla.

"Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su provoditi ispitivanje plodnosti tla na poljoprivrednom zemljištu upisanom u ARKOD sustav te voditi evidenciju o primjeni mineralnih i organskih gnojiva, poboljšivača tla i pesticida. Analiza tla podrazumijeva uzimanje uzoraka tla, analizu ili procjenu mehaničkog sastava tla, agrokemijske analize tla i tumačenje rezultata”, navode u Ministarstvu.

Tako se za područje Bilja edukacija treba održati u petak, 14. veljače, u vremenu od 9 do 14 sati, u Domu kulture - kinodvorani u Ulici sv. Ivana Krstitelja 100, u Dardi. Za Erdut i Dalj edukacija je planirana u ponedjeljak, 17. veljače, od 9 do 14 sati, u Domu kulture Dalj, u Ulici bana Josipa Jelačića 12. U srijedu, 19. veljače, od 9 do 14 sati, predavanje će biti za Antunovčane i Tenjane u Hrvatskom domu u tenjskoj Ulici sv. Ane 1. Za poljoprivrednike iz Ernestinova skupno će predavanje biti u ponedjeljak, 24. veljače, od 9 do 14 sati, u Petrovoj Slatini u Domu kulture u Kordunaškoj 78, a u utorak, 25. veljače, također od 9 do 14 sati, za poljoprivrednike iz Čepina, Vuke i Vladislavaca u čepinskom Hrvatskom domu, u Ulici kralja Zvonimira 105. D. Pejić
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike