Novosti
ODMAK OD BIVŠIH VLASNIKA

Lanac Pevec ime promijenio u Pevex
Objavljeno 13. veljače, 2020.
Trgovački lanac Pevec promijenio je ime u Pevex, objavio je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Uprave toga trgovačkog lanca Jurica Lovrinčević. Za promjenu imena, kako je rekao, Uprava se odlučila još prije dvije godine radi odmaka od obiteljskog prezimena bivših vlasnika. "Htjeli smo se odmaknuti od prošlosti, baviti se svojim poslom i budućnošću", rekao je.


Dodao je i kako je u posljednje četiri godine napravljena velika poslovna transformacija - s 1100 djelatnika došli su na 2000, kupljeno je više od deset centara, prihodi su porasli s 1,1 milijarde kuna na 2,1 milijardu.


Što se tiče rebrendinga, rekao je kako su vizualni atributi ostali isti - zelena i bijela boja. Mijenja se samo slovo C, koje je postalo slovo X, a taj je model odabran kako bi se bolje obratilo novim, mladim potrošačima, rekao je Jurica Lovrinčević.


Riječ je o laganom redizajnu, nismo željeli nikakve dramatične promjene, kazao je Lovrinčević, napomenuvši kako je novo ime brenda novi početak. U planu je da se do kraja 2020. godine promjene glavna obilježja na centrima.


Na novinarsko pitanje koliko je sve to koštalo, kazao je kako za sada nije tako puno, ali će koštati u sljedećoj godini. "Sav taj rebrending, sve unutarnje i vanjske promjene koštat će, vjerujem, više od desetak milijuna kuna", rekao je.


Najavio je i kako planiraju otvaranje Pevex trgovina manjih formata, gdje su ciljane destinacije manji gradovi s 10.000 stanovnika naviše. Za sada, kako je rekao, nemaju u planu širenje izvan granica Hrvatske.


Do kraja ove godine očekuje se i otvaranje novog centra u Puli, u koji je uloženo 30 milijuna kuna, te otvorenje novog centra u Vinkovcima. Prodajni centar Vinkovci, čije se otvorenje planira početkom rujna, bit će prvi sagrađeni centar s potpuno novim vizualnim identitetom.


Lovrinčević je rekao i kako tvrtka nema problema s nedostatkom radne snage jer je podigla prosječna netoprimanja 38 posto u posljednje tri godine. "Prosječna plaća u Pevexu danas je 6800 kuna, a minimalna 5000 kuna neto mjesečno i mislim da je to razlog zašto od nas ljudi ne odlaze", kazao je te dodao kako nemaju fluktuaciju tako veliku kao ostali koji će morati razmisliti možda o tome da dignu plaće kao jedan od način za rješenje tog problema.
Iz tvrtke su podsjetili da su u odnosu prema 2015., zaključnoj godini poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi Peveca porasli za čak 65 posto, a netodobit porasla je za gotovo 480 posto. Uz to, tvrtka je u protekle četiri godine u vlasništvo preuzela devet postojećih prodajnih centara, otvorila sedam novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 900 novih djelatnika. Ukupni prihodi tvrtke porasli su na 1,95 milijardi kuna, a netodobit porasla je na 139,6 milijuna kuna u 2018. godini. H
Što se tiče rebrendinga, Lovrinčević kaže kako su vizualni atributi ostali isti - zelena i bijela boja
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN VRKIĆ OBZNANIO KRAJ POLITIČKE KARIJERE

Neću se više kandidirati za gradonačelnika Osijeka

2

STOŽER: U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI ČAK 50 NOVOZARAŽENIH

U Đakovu 42 novooboljela, dožupan naglašava da časne sestre ne prenose zarazu

3

BUDUĆI MLADENCI I NJIHOVA RODBINA U PROBLEMIMA

Manda: Planirali smo 400, sada 200, a koliko će nas biti, ne znamo