TvObzor
FINALIZIRAN JE POPIS IZVOĐAČA KOJI STIŽU OVO LJETO U DALMACIJU

Dimensions festival upotpunjava ambiciozni program
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Dimensions festival upotpunjava ambiciozni program za 2020. vijestima kako će se Underground Resistance Live, Ash Lauryn, Moritz Von Oswald, Batu, DVS1, JASSS, Voigtmann, Reiss, Youandewan, Huerta, Red Greg, Yak, Freakenstein, Charles Webster, LSDXOXO, Josh Cheon kao i novi partneri festivala VBX, Love Muscle i Stamp The Wax pridružiti listi izvođača.

Ovo ljeto Dimensions festival će se po prvi put održati u Dalmaciji, od 13. do 17. kolovoza i to na tri lokacije; The Garden Resortu u Tisnom, koncert otvorenja na predivnoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, a after partiji u kultnoj Barbarella’s diskoteci u Pirovcu. Deveto izdanje Dimensionsa prikazat će pažljivo birani spoj vrhunskih umjetnika i glazbenih pionira u usponu, s puno pažnje usmjerene prema detaljima produkcije. Uvod u festival bit će koncert otvorenja na Tvrđavi sv. Mihovila u samom centru Šibenika, gdje će glavni gost Floating Points u audio-vizualnom showu predstaviti najnoviji album Crush, uz druge klasike. Podršku će mu dati Mafalda, sa svojom plesnom kombinacijom jazza, soula i brazilske glazbe.

Na finalnom popisu festivalskih gostiju koji će nastupiti u The Garden Resortu su techno pioniri Underground Resistance u live izdanju, DJ iz Atlante i glazbeni novinar Ash Lauryn sa svojim bezvremenskim housem, lovac na intergalaktičke zvukove Freakenstein, inovator ritma Batu, legendarni dub techno don Moritz von Oswald, kralj minimal housea Voigtmann te omiljeni house, soul i disco selektor Red Greg. Vlastite večeri na Dimensionsu organizirat će Michael Upson poznat po Love Muscle eventima u Leedsu, kultna nizozemska ekipa VBX koja redovno organizira programe na Amsterdam Dance Eventu, te glazbeni magazin Stamp The Wax sa svojom riznicom DJ otkrića.

Nezaobilazni su i najbolji izvođači regije, a status rezidenta na Dimensionsu već imaju Petar Dundov i Ilija Rudman, njima se pridružuju Le Chocolat Noir i Zarkoff, te najnovija akvizicija iz regije, beogradski bend Bella Technika koja će live izvesti svoj dugosvirajući prvijenac Section izdan suradnjom beogradske etikete Odličan Hrčak (podetiketa Bravo Boys) i PDV-a. Sva ova imena dodana su na sjajnu listu zvijezda elektroničke glazbe na kojoj su se već smjestili DJ-a Stingray, Zip, The Hacker, Tikiman & Scion, dBridge, Mafalda, Helena Hauff, Pearson Sound, Skee Mask b2b Stenny, Surgeon, Marcellus Pittman, Francesco Del Garda, Detroit in Effect, Margaret Dygas, Darwin, re: ni, Awesome Tapes from Africa i mnogi drugi.

Regionalni posjetitelji i ove godine imaju mogućnost kupiti povoljniju early bird regionalnu festivalsku ulaznicu i to putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima. U narednim mjesecima bit će objavljeni detalji o koncertu otvorenja, line-up na festivalskoj plaži i na party brodovima. N.Vek.
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata