Regija
NOVAC OSIGURAN

Propisane mjere za zapošljavanje
Objavljeno 13. veljače, 2020.
POŽEGA - Za provedbu mjera poticanja zapošljavanja Grad Požega osigurao je u proračunu za ovu godinu 300.000 kuna, a posebnom odlukom gradonačelnika utvrđeni su kriteriji i mjerila za poticanje zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području Grada Požege u 2020. godini. Preostaje još da se za korištenje sredstava raspiše natječaj.

Posebnom odlukom utvrđeni su način i mjerila za poticanje zapošljavanja te razvoj poduzetništva i obrtništva, i to kroz poticanje zapošljavanja nezaposlenih osoba i osnivanja novih obrta i drugih slobodnih zanimanja. Korisnici sredstava iz ove odluke mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Grada Požege, te obrtnici i slobodna zanimanja sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Grada.

Sredstva poticaja za zapošljavanje nezaposlenih osoba mogu koristiti poduzetnici i obrtnici koji će zaposliti osobe s prebivalištem ili uobičajenim boravištem na području Grada Požege na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje dvanaest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva, uz uvjet da nisu bile zaposlene unatrag trideset dana, i to za svaku novozaposlenu osobu.

Jednokratni poticaj utvrđen je za početak obavljanja djelatnosti u iznosu od 5000 kuna, za novo zapošljavanje dvanaest mjesečnih poticaja u visini od 20 posto brutoplaće prema ugovoru o radu, a najviše do 1000 kuna mjesečno. B.S.T.
MAKSIMALNO ZA PET NOVOZAPOSLENIH
Korisnik sredstava može ih koristiti za maksimalno pet novozaposlenih. Sredstva poticaja za početak obavljanja djelatnosti mogu koristiti obrtnici koji imaju sjedište ili poslovnu jedinicu na području Grada Požege, a koji će u 2020. godini započeti obavljanje registrirane djelatnosti, i to jednokratni poticaj u iznosu od 5000 kuna. Podsjetimo, Grad Požega s izdvojenih 1,78 posto svoga proračuna smjestio se među top deset gradova u RH za izdvajanja poduzetnicima, a među deset najboljih bio je i u isplaćivanju potpora za samozapošljavanje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike